MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.01.2023 15:42:00

Kancelář prezidenta není pašalík pro sponzory

Kancelář prezidenta není pašalík pro sponzory

Komentář na facebookovém profilu k správě majetku Hradu

 „Ústavně neodpovědný“ prezident a jeho úředníci ovládají majetek v hodnotě miliard korun. Mohou ovlivňovat zakázky jako odsouzený a prezidentem omilostněný bývalý šéf LS Lány Miloš Balák nebo dávat hradní prostory k dispozici „přátelům“ a sponzorům.

Současný stav nahrává majetkovým čachrům. Pokud se prezident obklopí lidmi, kteří se chtějí obohatit nebo kterým má hlava státu co „splácet“, nelze tomu zabránit. Proto bych usiloval o to, aby byla správa majetků Hradu svěřena některému úřadu, který podléhá vládě.

Kancelář prezidenta nepodléhá zákonu o státní službě a prezident má volnou ruku ve jmenování jejích nejvyšších úředníků, bez ohledu na běžné požadavky na státní zaměstnance. To je třeba změnit.

Kdybych byl prezident, má kancelář by se řídila pravidly, které stanoví pro zaměstnance státní správy například zákon o státní službě, a dobrou praxí ostatních rozpočtových organizací.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama