MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2022 6:40:00

Pošlapavaní lidské důstojnosti nemůžeme ignorovat

Pošlapavaní lidské důstojnosti nemůžeme ignorovat

Komentář na facebookovém profilu k Tibetu.

 V těchto dnech se ve Washingtonu účastním světového shromáždění členů parlamentů na podporu svobody Tibetu. 

Komunistická Čína se od okupace Tibetu v padesátých letech snaží zničit identitu milionů Tibeťanů nejen brutálním potlačováním jejich politických aspirací, ale také především násilným potlačováním projevů tibetské kultury a všeho, co tuto identitu utváří.

Program zničení jednoho národa druhým národem nebyl v dějinách jen výsadou nacismu, ale objevuje se neustále. Čínští komunisté jsou dalším příkladem prosazování agresivního nacionalismu, který decimuje nejen Tibeťany, ale útočí proti dalším národům a v konečném důsledku i proti celému světu.

Jsem rád, že se česká zahraniční politika po roce 1989 vydala cestou silné podpory lidských práv a že po nešťastném období několika posledních let můžeme na naší novodobou tradici beze studu navazovat. Bylo mi ctí náš Senát Parlamentu ČR v tomto úsilí zde ve Washingtonu reprezentovat.

Lidská práva jsou naše práva. Pošlapavaní lidské důstojnosti nemůžeme ignorovat, neboť lhostejnost je cesta, jak také my můžeme být naší důstojnosti zbaveni.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama