MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
  • Praha 2
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,74. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2020 0:05:00

Zprávy o tom, že očkování je škodlivé, bych přirovnal k fake news

Zprávy o tom, že očkování je škodlivé, bych přirovnal k fake news

Projev na 15. schůzi Senátu dne 29. 1. 2020, k návrhu zákona o náhradě újmy způsobené povinným očkováním.

Vážená paní předsedající, vážené senátorky a senátoři, já vystoupím jen krátce. Jestliže stát říká, že očkování má býti povinné – a já s tím naprosto souhlasím, protože i sám osobně bych nikdy neriskoval neočkovat své dítě, jelikož to je mnohem větší riziko, že ho poškodím, než kdybych ho očkoval, tak by měl stát říci, že bude odškodňovat i v případě, že dojde k nějakému poškození z důvodů očkování.

Je třeba říci, že takových případů je velice málo. Uvádí se, že jich je asi 5 nebo 6 ročně, takže je to asi stokrát menší pravděpodobnost, jako kdybyste měli zahynouti v autě, když to člověk spočítá. Takže je to samozřejmě velice malé. A ty zprávy o tom, že očkování je škodlivé, nebo může způsobovat nějaké vážné důvody, bych přirovnal ke zprávám tzv. fake news. To, co se sjíždí po internetu, opravdu zbytečně vyvolává řekl bych až hysterii a nepatřičné obavy.

Takže já ten návrh podporuji. Tedy podporuji ho ve znění pozměňovacího návrhu, který schválil výbor pro zdravotnictví a sociální politiku.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama