ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2011 20:21:03

Heger zdražuje zdravotní péči dvakrát rychleji než ministr Julínek

Heger zdražuje zdravotní péči dvakrát rychleji než ministr Julínek

Sociální demokracie zásadně nesouhlasí s vládní zdravotní reformou, jejíž podstatou je pouze zvýšení spoluúčasti pacientů.

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Zatímco nespravedlivé experimenty ministra Julínka, který postavil své „reformní“ návrhy na zavedení poplatků, vytáhly pacientům z kapes 8 miliard ročně, experimenty ministra Hegera budou stát naše pacienty dvakrát více, tedy pacienti zaplatí za zdravotní péči o téměř 17 miliard korun více, než doteď!

Reformní zákony vlády P.Nečase v oblasti zdravotnictví jsou přitom postaveny na třech pilířích, které mají jediný cíl – vysát co nejvíce peněz z kapes daňových poplatníků a zdražit většině naší společnosti zdravotní péči.

Dnes přijatý zákon přináší pro všechny pacienty tři zcela nepřijatelné a negativní věci:

Ministr Heger zdražuje pobyt v nemocnici pacientům z 60 na 100 korun, kdy jde o naprosto bezdůvodné zdražení, které navíc není provázeno žádnou kompenzací či něčím, co by za tuto cenu dostali pacienti navíc.

Zcela nepřípustné je také pro ČSSD vládní zavádění dvourychlostní medicíny, tedy takzvaných standardů a nadstandardů – de facto medicíny pro bohaté a chudé. Je navíc absurdní, aby o tom, co  ještě dostane pacient z veřejného zdravotního pojištění a co už si bude platit ze svého, rozhodovali úředníci ministerstva či pojišťoven. Tento krok je v rozporu s ústavním pořádkem v naší zemi, kdy Ústava ČR jasně říká, že to, co lze hradit z veřejného zdravotního pojištění, stanoví zákon a nikoli úředník ministerstva či úředník pojišťovny.

Vláda přijetím tohoto zákona také zvyšuje lékový chaos a zavádí větší doplatky na léky, které opět negativně dopadnou na většinu naší společnosti.

Sociální demokracie s touto asociální a zcela chybnou reformou zdravotnictví, které dali negativní stanovisko i mnozí odborníci a zástupci odborů, nesouhlasí a udělá vše pro to, aby Senát tento zákon vrátil zpět do Poslanecké sněmovny. V případě, že vládní poslanci převálcují senátní veto, jak to ukazují v posledních dnech, je ČSSD připravena obrátit se v této věci na Ústavní soud, neboť jsme přesvědčeni, že zavádění chudinské medicíny či rozhodování úředníků o vhodné léčbě je zcela v rozporu s garantovanými ústavními právy našich občanů.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama