ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2011 20:17:43

Hrozba placení plomb je výsledkem asociální politiky Nečasovy vlády

Hrozba placení plomb je výsledkem asociální politiky Nečasovy vlády

ČSSD zásadně nesouhlasí s tím, aby pacienti nadále dopláceli na asociální reformy vády P. Nečase a aby jim nyní kvůli vládní neschopnosti odpovědně řešit zásadní problémy naší země hrozilo, že si budou plně hradit amalgamové plomby.

Nečasova vláda svými nesmyslnými plány na sjednocení DPH na 17,5% totiž spustí nejen plošné zdražování základních potravin či léků, ale také tímto daňovým zásahem vědomě zvýší náklady v oblasti zdravotnictví o několik miliard korun ročně. Právě ty nyní vláda zoufale hledá pro to, aby nedošlo k destrukci zdravotnického systému a k zhroucení kvalitní a dostupné zdravotní péče. Právě tento chybný vládní krok v oblasti daní nyní uvádí pacienty do nejistoty, zda pro ně budou připravena dosavadní lékařská ošetření, zda pro ně bude léčba i operace dostupná a zda na kvalitní léčbu budou mít vůbec peníze.

 Snahy ministra Hegera řešit následky této špatné daňové politiky vlády P. Nečase tím, že zavede medicínu pro bohaté a chudé, schovanou pod označením „standard a nadstandard", že zvýší poplatky ve zdravotnictví či de facto nedostatkem peněz v systému donutí stomatology k tomu, aby od pacientů vybírali peníze za zákroky přímo v ordinaci, jsou podle ČSSD chybné a zcela nepřípustné.

 Dohoda koalice na tom, že se za plomby platit nebude a budou nadále v systému veřejného zdravotního pojištění, je v době absolutní ztráty vnitřní důvěry vlády P. Nečase spíše k smíchu a nelze ji brát bohužel vážně.   

 ČSSD proto apeluje na ministra zdravotnictví, aby co nejdříve napjatou situaci ohledně nejistoty pacientů řešil a dalšímu zpoplatnění zdravotnické péče zamezil, začal se stomatology okamžitě jednat a přestal svými chybnými plány ohrožovat dostupnou zdravotní péči a zároveň ukončil opakované snahy vlády o dělení zdravotnictví pro bohaté a chudé.

 David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD

Dále čtěte:
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama