ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2011 15:22:07

Koalice skandálně útočí na svobodu slova

Koalice skandálně útočí na svobodu slova

K dnešnímu rozhodnutí Mandátového a imunitního výboru ohledně mých výroků směrem k ministru Kalouskovi.

Dnešní rozhodnutí a hlasování vládní koalice, která využila svou absolutní převahu v Poslanecké sněmovně a potvrdila rozhodnutí Mandátového a imunitního výboru ohledně mých výroků směrem k ministru Kalouskovi, považuji za bezprecedentní snahu o umlčování opozičních politiků a cenzurování názorů na půdě sněmovny.

Po rozhodnutí Mandátového a imunitního výboru, který se mi jako opozičnímu poslanci snažil nasadit náhubek a udělil mi za výroky o opilosti ministra Kalouska pokutu ve výši několika tisíc korun, jsem se okamžitě odvolal. Rozhodnutí výboru totiž považuji za nepřijatelnou snahu o omezení svobody slova pro opoziční poslance.

Věřil jsem, že současná koalice nezneužije své převahy v Poslanecké sněmovně k tomu, aby takto zásadním způsobem omezila demokratické právo na svobodu slova. 

Je absurdní, že namísto zkoumání pravdivosti mých výroků, tedy toho, zda byl ministr Miroslav Kalousek opilý či pod vlivem jiných chemických látek, se o pravdě rozhoduje hlasováním vládní většinou, tedy pravda či lež je jen a pouze na uvážení těch, kteří aktuálně třímají v rukou moc. Jsem přesvědčen, že legalizováním takových praktik se vracíme před rok 1989, tedy k totalitním způsobům vlády, kdy také o pravdě a lži rozhodovali ti vyvolení.

Jsem přesvědčen, že při rozhodování o této kauze se dnes nejednalo jen o snahu umlčet Davida Ratha coby opozičního poslance ČSSD, ale o způsob demokracie slova pro jakékoli opoziční poslance v budoucnosti.

V současné chvíli proto předám všechny podklady svým právním zástupcům a zvážím další právní kroky v této věci.

David Rath, poslanec ČSSD a stínový ministr zdravotnictví
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama