ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2011 14:24:00

Ministr Kalousek se po porušení Ústavy chystá ignorovat další smlouvu

Ministr Kalousek se po porušení Ústavy chystá ignorovat další smlouvu

Je zřejmé, že ministr financí Miroslav Kalousek se chce mstít za úterní rozhodnutí Ústavního soudu, který zrušil zpětné zdanění státních příspěvků na stavební spoření.

Paradoxní na celé věci je, že ministr Kalousek se mstí za vlastní porušení Ústavy. Jeho nový plán na odebrání dotací na regionální železniční spoje, čímž chce kompenzovat výpadek příjmů státního rozpočtu právě za zrušené protiústavní zdanění příspěvků na stavební spoření, je ovšem jen dalším útokem na životy občanů naší země.

Když Miroslav Kalousek vidí, že mu neprochází porušení základního právního dokumentu - Ústavy, hodlá nyní porušit jinou smlouvu. Připomínám totiž, že dotace na regionální železniční dopravu jsou smluvně vázány mezi kraji a vládou. To znamená, že vláda je prostřednictvím platné smlouvy zavázána spolufinancovat regionální dopravní spoje na železnici.

Pokud by skutečně byla naplněna výhružka ministra Kalouska, upozorňuji, že by došlo ke zrušení asi poloviny regionálních dopravních železničních spojů, což by byla komplikace nejen pro vedení krajů, ale především pro významnou část občanů a zároveň pro České dráhy, které by byly nuceny propustit nevýznamnou část zaměstnanců. Tento Kalouskův "rozpočtově odpovědný plán" by tedy nejen snížil a zhoršil kvalitu cestování za zaměstnáním v regionech, ale zároveň by nepochybně zvýšil míru nezaměstnanosti, která je už tak dosti vysoká.

Nelze se tedy divit, že z této "partizánské" akce ministra Kalouska je v současné době zděšeno i ministerstvo dopravy, které si na rozdíl od ministra financí uvědomuje platnost smlouvy mezi kraji a vládou.

David Rath, hejtman Středočeského kraje
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama