ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.08.2010 9:19:00

Pokles platů se v některých případech rovná likvidaci

Pokles platů se v některých případech rovná likvidaci

Snižování platů ve veřejné sféře je faul na většinu společnosti.

Plány vlády na snižování platů ve veřejné sféře začínají získávat celkem přesné obrysy. Tyto platy nejsou jen úřednické platy, ale především i platy pracovníků v oblasti zdravotnictví a školství.  

Toto snižování platů se netýká jen lékařů a sester, ale i sociálních pracovníků, kteří se starají o seniory a mentálně a fyzicky postižené. Stejně tak se to týká pracovníků v kultuře, kteří nemají s vysokoškolským vzděláním velké platy. Pokles platů se rovná v některých případech likvidaci. Kraj je za všechny tyto složky odpovědný, ale vláda rozhoduje o výši platů. Středočeský hejtman David Rath vyzývá vládu, aby k těmto škrtům nepřistoupila a nevytvářela tak přímo tlak na kvalitu těchto služeb.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama