ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.07.2011 10:57:17

Primátorovi Mladé Boleslavi Nwelatimu jsou zájmy občanů úplně jedno

Primátorovi Mladé Boleslavi Nwelatimu jsou zájmy občanů úplně jedno

Hejtman Středočeského kraje se v pátek sešel se zástupci drobných živnostníků z Mladé Boleslavi, kterým hrozí likvidace jejich krámků.

Několik drobných živnostníků vlastní krámky u jedné z bran do firmy Škoda Auto, a.s. Tyto provozovny jsou na pozemku Škody a platí za ně řádný nájem. Příslib doby trvání nájmu byl na 35-50 let. Nyní však po 16 letech společnost nechce smlouvy prodloužit a město Mladá Boleslav vydalo nařízení stavby zbourat. Tento postup města se živnostníkům pochopitelně nelíbí, neboť nejen že tímto přijdou o své živobytí, ale také už do staveb investovali již více než 16 milionů korun.

V zoufalé situaci se proto obrátili o pomoc a radu přímo na hejtmana Středočeského kraje MUDr. Davida Ratha. Přestože na straně živnostníků je také velká část obyvatel Mladé Boleslavi, vedení města v čele s primátorem Raduanem Nwelatim na jejich názory nedbá. Přitom petici proti zbourání obchodů podepsalo 6500 lidí.

 „Je vidět, že panu primátorovi Nwelatimu jsou zájmy a názory občanů úplně jedno. Zároveň jeho jednání je názornou ukázkou toho, jak si ODS představuje podporu malého a středního podnikání, které vždy hlasitě hlásá ve svých předvolebních programech,“ hodnotí chování primátora Mladé Boleslavi hejtman MUDr. David Rath.

 Hejtman na společném jednání se živnostníky přislíbil, že se problémem bude zabývat. Obrátil se dopisem na předsedu představenstva Winfrieda Vahlanda s prosbou o přehodnocení stanoviska firmy k prodloužení nájemních smluv. Na důvody a další podrobnosti tohoto problému by se zároveň rád zeptal přímo vedení podniku na plánované návštěvě, kterou do Mladé Boleslavi chystá v první polovině srpna.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama