ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2011 18:35:29

Soumrak demokracie

Soumrak demokracie

Na to co předvádí Petr Nečas jako premiér vlády se fakt už nedá dívat. Zesměšňuje sám sebe v přímém přenosu.

Poté co pochopí, že Bárta s jeho ABL dlouhodobě plánuje jakýsi malý antidemokratický puč, tak razantně vystoupí, že ABL musí pryč z vlády. Bárta stvořil v manažérské řeči svůj „Můj boj“ za ovládnutí politiky i byznysu v naší zemi.

Vybrala si jej asi prozřetelnost, aby skoncoval se starým světem a vytvořil nový, šťastný, Bártův svět. Cesta k tomu nejprve vede přes šmírování a následné vydírání. O cestě likvidace příslušníků starého světa naštěstí zatím ve své prezentaci nehovořil. Premiér správně bouchl do stolu a já jsem se mu v duchu omluvil, že jsem až doposud žil v domnění, že je vše jiné než odvážný chlap. Odvaha mu vydržela jen pár dní. Nastalo to poté, co prezident prohlásil, že Bártův „Můj boj“ nečetl, a tak asi neexistuje a všichni by se měli domluvit, aby naše stabilní vláda vydržela alespoň pár dalších měsíců. Petr Nečas tedy začal rekonstruovat svůj kabinet. Jeho snaha předčila všechna očekávání.

 Abelisté ve vládě zůstávají, najednou premiérovi až zas tak nevadí. Johnovi se vytvoří zcela zbytečná trafika za nějakých 160 tisíc měsíčně. Jako představitel strany, kde se vyplácejí peníze v obálkách za podporu Bártovi a kde pan Babák žongluje miliony vytaženými z klobouku, se na vicepremiera pro boj s korupcí náramně hodí. Nemůže být nikdo vhodnější, konečně, heslo bojujeme proti korupci těch druhých, je základním pravidlem této reformní vlády.

Ještě bizarnější je jmenování pana Kubiceho na ministra vnitra. Tento člověk stál v čele policejního útvaru, který cíleně zničil několika lidem život. Vzpomeňme na náměstkyni ministra paní Jourovou, kterou vsadili na několik týdnů do vězení jen na podkladě nahrávky venkovského starosty, který na ni řekl, že musí dát milion Věře. Této paní se vůbec nic neprokázalo, neprokázalo se, že by cokoli ovlivňovala či nějaký milion dostala. Pan Kubice nese plnou odpovědnost za tuto sociální vraždu a nebyla jediná. Metody jeho útvaru byly tehdy shodné s metodami StB. To mu nestačilo. Nechal slátat páté přes deváté z policejních spisů zaplněných neprověřenými drby a tyto pomluvy povýšil na důkazy tím, že s nimi teatrálně zamířil do sněmovny. Zatáhl tak policii přímo do politického souboje. Zneužil ji hnusným způsobem, za který by v normální demokracii byl volán k odpovědnosti a potrestán za zneužití svého postavení. Policie tím na velice dlouho, až dodnes, ztratila jakoukoli věrohodnost pro veřejnost, ale i pro politickou reprezentaci. Od té doby já osobně nevěřím vůbec žádným výsledkům, které z policie unikají až do doby, než je potvrdí soudy. Ty je ve většině spektakulárních kauz prakticky nikdy nepotvrdí. Člověk, který je živou ukázkou jak policie postupovat nemá či dokonce nesmí, se stane ministrem vnitra. Navíc ohrožení demokracie jednou bezpečnostní agenturou bude nahrazeno tím, že si Nečas do vlády nasadí druhou, tu co má pan Kubice. Máme se na co těšit. Jsem jen zvědav, zda budou bezpečností agentury spolu spolupracovat či půjdou jedna po krku té druhé. Můžeme očekávat další série sociálních vražd v přímém přenosu. Vítejte v nových časech.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama