ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.01.2011 13:06:42

Vláda opět ukazuje, že zdravotnictví není její prioritou

Vláda opět ukazuje, že zdravotnictví není její prioritou

Vyjádření k návrhu vládních poslanců na vydání zákona o přechodném snížení cen a úhrad léčiv, který se na vládu dostal teprve dnes.

Vláda Petra Nečase opět ukazuje, že svoji práci nezvládá a nedokáže včas přijímat společensky důležitá opatření. Teprve dnes se totiž na vládu dostal návrh vládních poslanců na vydání zákona o přechodném snížení cen a úhrad léčiv, tedy prodloužení tzv. Janotova balíčku, který minulý rok snižoval cenu léků o sedm procent. ČSSD na to, že toto opatření končí a cena léků tak může prudce vzrůst, vládu upozorňovala už na konci listopadu loňského roku. Vládní koalice tak měla celý měsíc na to, aby zákon připravila a svou absolutní převahou 118 hlasů v poslanecké sněmovně schválila. Vláda Petra Nečase ovšem ukázala, že zdravotnictví zřejmě není její prioritou - tomuto problému se, stejně jako celé krizi ve zdravotnictví, vůbec nevěnovala. Tento požár tak hasí až v polovině ledna, tedy v době, kdy už účinnost tohoto opatření dávno vypršela a cena léků se může díky vládnímu lavírování skokově zvýšit.    

ČSSD je nicméně připravena v poslanecké sněmovně jednat o podpoře takového znění zákona, který skutečně zaručí co nejrychlejší snížení cen léků tak, jak zaručoval původní Janotův balíček.

David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama