ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2011 15:08:42

Vyzývám ministra zdravotnictví, aby neprodával Jánské lázně

Vyzývám ministra zdravotnictví, aby neprodával Jánské lázně

Dnešní média informují o záměru ministerstva zdravotnictví privatizovat Státní léčebné lázně Jánské lázně.

A to dokonce výrazně pod odborníky odhadovanou cenou. ČSSD je zásadně proti takovémuto bezhlavému rozprodávání státního majetku, které hraničí s jeho rozkrádáním. Jánské lázně jsou navíc proslulé svými úspěchy v oblasti dětské obrny. Pokud stát o tyto lázně přijde, výrazně hrozí omezení úrovně péče pro děti postižené touto nebezpečnou chorobou.
Není to poprvé, kdy pravicová vláda něco podobného dělá, tedy prodává státní majetek výrazně pod cenou. V tomto ohledu proslul jak jeden z Hegerových předchůdců, ministr zdravotnictví z ODS, Tomáš Julínek, tak i Julínkův stranický kolega Petr Bendl. V době, kdy byl mým předchůdcem v čele Středočeského kraje, rozprodával doslova, co se dalo. A jak se říká, "za babku".
Stát takovýmto bezhlavým přístupem přichází o své významné dědictví, které by se mělo zachovat pro příští generace. S privatizací navíc hrozí výrazné či úplně omezení služeb těchto zdravotnických zařízení pro občany. Pro soukromého majitele je totiž v prvé řadě důležitý zisk a zdraví občanů, v případě Jánských lázní dětí, jsou až na druhém místě.
Vyzývám ministra zdravotnictví Leoše Hegera a premiéra Petra Nečase, aby tento svůj záměr na prodej Státních léčebných lázní Jánských lázní zvážili. A pokud se lázně opravdu podaří zprivatizovat, pevně věřím, že doloží veškeré znalecké posudky a odhady na majetek těchto lázní, který čítá i bezmála dvě stovky bytových jednotek. Tato a podobné privatizace jsou v přímém rozporu s rozpočtovou odpovědností, kterou se vláda neustále ohání.
MUDr. David Rath, stínový ministr zdravotnictví za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama