MUDr. Hassan Mezian

  • SOCDEM
  • Ústecký kraj
  • sociální věci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.11.2012 21:48:09

Prioritou je zachování zdravotní péče na Roudnicku

Prioritou je zachování zdravotní péče na Roudnicku

Hassan Mezian (ČSSD) se aktivně zapojil do procesu vyjednávání o zachování zdravotní péče a zaměstnanosti na Roudnicku v současném rozsahu. Jako nově zvolený senátor plní svůj slib, že pomůže udržet sociální smír na Litoměřicku a Slánsku.

„Jako lékař jsem se zúčastnil páteční konference České lékařské komory, na které ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny Pavel Horák a náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění Petr Nosek poprvé seznámili odbornou veřejnost s plány, které jsou především pro Podřipskou nemocnici s poliklinikou destruktivní – jsou předzvěstí útlumu akutní lůžkové péče, neboli zrušení nemocnice,“ řekl Hassan Mezian.

„Roudnická nemocnice se v seznamu dvanácti nemocnic neměla vůbec objevit, neboť charakter poskytované zdravotní péče ji předurčuje být klasickou malou nemocnicí s levnějším provozem, což je pozitivní signál i pro zdravotní pojišťovny. Zároveň pro občany podřipského regionu nemocnice zajišťuje akutní péči a další služby spjaté s poliklinikou,“ uvedl senátor Hassan Mezian.

„Nemocnice je rovněž důležitým zaměstnavatelem podřipského regionu, zaměstnává zhruba 380 – 400 zaměstnanců a zařazuje se tak mezi nejvýznamnější firmy na Roudnicku. Přitom nemocnice je soukromá, tudíž neodčerpává finance z rozpočtu města Roudnice nad Labem, případně Ústeckého kraje,“ připomněl Hassan Mezian.

„Zároveň nemocnice odvádí významné částky na zdravotním a sociálním pojištění za své zaměstnance pojišťovnám a státu – tudíž je životaschopným ekonomickým subjektem. Je nutné si uvědomit, že toto by zrušením nemocnice už nebylo. Navíc tato pracovní místa už nikdy nebudou v plném rozsahu nahrazena,“ konstatoval senátor.

Hassan Mezian jako senátor bude na půdě Senátu apelovat na zachování zdravotní péče na Roudnicku v současném rozsahu. Například s projevem vystoupí na veřejném slyšení, které se uskuteční 19. listopadu 2012 od 10 hodin v Zaháňském salonku Senátu ČR a zúčastnit se ho může i veřejnost.


Vaše emaily zabírají 1 918,36 MB . Velikost Vaší schránky je neomezená. Copyright © 1996–2012 Seznam.cz, a.s. - Nápově
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama