MUDr. Jan Hýsek

EET je zjevně zbytečný zákon. Proč ho MFČR tak moc chce?
  • DOMA
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2014 22:55:47

Jiří Hladík - kandidát na senátora za hnutí Doma

Jiří Hladík - kandidát na senátora za hnutí Doma

Jiří Hladík má volební číslo 10

 „V mých představách je senátor starší, rozvážný člověk, který pomocí svých životních zkušeností koriguje unáhlená rozhodnutí mladších. A zde vidím své místo,“ říká kandidát hnutí Doma na senátora za královéhradecko a Novobydžovsko Jiří Hladík. Jeho volební číslo ve volbách konaných 10. a 11. října je 10. 

Jiří Hladík, narozen 30. 12. 1954, po ukončení studií pracoval až do roku 1989 v královéhradeckém pivovaru jako technolog, potom se začal věnovat podnikání. „Hledal jsem, v čem bych se mohl uplatnit a zvolil jsem si obor účetnictví a daňové poradenství, čemuž se věnuji dodnes,“ říká muž, který zpracovává daňová přiznání asi pro tři sta fyzických osob a padesátku právnických osob. Momentálně také zastupuje několik firem ve sporech s finančním úřadem. „Mám rád drobné podnikatele. Jsou to lidé, kteří často přišli o zaměstnání a našli odvahu k samostatné činnosti. Většinou se jedná o čestné a pracovité lidi,“ míní Hladík. 

Hlavní oblastí, které se v Senátu chce věnovat, jsou problémy s nejasností a zmatečností české legislativy. „Legislativa, s níž se při své praxi setkávám, je velmi nejasná. Často ani zaměstnanci finančních úřadů, jako kontrolor, nevědí, jak si mají některé zákony a vyhlášky vysvětlit. Přesto, že mají školení přímo od zákonodárce, tak dostávají výklady často i za dva či dva a půl roku, ale podnikatelé se jimi musí řídit již od prvního dne, kdy nařízení platí. Máme se zákony řídit od 1. ledna ale ještě 30. prosince nejsou známy,“ líčí Jiří Hladík své zkušenosti. 

Podle něj je třeba dbát na to, aby připravované a schvalované zákony měly nějakou životnost a neměnily se během roku dvakrát až pětkrát. „Některé zákony jsou tak prolobovány, že nedávají smysl. Každý zákon má nějakou základní filozofii. To proč vznikl. Postupně ale přicházejí nejrůznější úpravy a opravy na žádosti různých skupin a po tom všem zákon postrádá svůj základní smysl. Úkolem Senátu je tomuto zabránit a na lepší přípravu zákonů vztahujících se k podnikání se chci také po mém zvolení zaměřit,“ uzavírá kandidát za hnutí DOMA s volebním číslem 10.


Jiří Hladík – předseda hnutí DOMA a kandidát na senátora - tel. 604 232 210
Další informace na webu www.domav.cz či www.domavhradci.eu nebo emailu info@domavhradci.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama