MUDr. Jan Marušiak, PhD.

kandiduje na 3.místě za TOP 09 v Libereckém kraji do PS
  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2018 15:50:48

Útok na veřejnoprávní televizi byl jak z doby normalizace

Útok na veřejnoprávní televizi byl jak z doby normalizace

Inaugurační projev prezidenta jsem podrobně sledoval. Byl to pro mne jeden z nejhorších zážitků "v politice" od roku 1989, hrozně jsem se styděl za část našeho národa, která dala ve volbách prezidentovi mandát.

Styděl jsem se za náš obraz v Evropě, který naše hlava státu maluje. Bylo mi smutno ze žlučovitého nezdravého výrazu tváře a fyzického stavu řečníka.

Styděl jsem se za nevyvážený projev, který obsahoval řadu úletů do oblastí lidské malosti, záště, mindráků, touhy po pomstě a populizmu. Nemohl jsem se divit těm několika poslancům, kteří odmítli svojí přítomností legalizovat celou ceremonii, která nebyla hodna důstojných prostor Vladislavského sálu.

Již 3 hod po projevu psala některá ruská media, že Rusko má na příštích pět let na Hradě svého člověka. Z našich politiků se projev nejvíc líbil panu Okamurovi (SPD) a panu Filipovi (KSČM), ten druhý má prezidenta za skutečného státníka.

Útok na veřejnoprávní televizi byl jak z doby normalizace, či minimálně z časů, kdy paní Bobošíková a spol. vystoupila na barikády. Spoléhám na to, že stále existuje velká část našich občanů, kteří "obracení kormidla" polistopadového směřování naší republiky nepřipustí. Ostatně - vždyť i sám prezident vyzval občany k větší aktivitě podílet se na věcí veřejných :-). Pokud vůbec bude zdravotně schopen fungovat - asi se té aktivity brzo dočká.

MUDR. JAN MARUŠIAK, ČLEN TOP 09 LIBEREC

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama