MUDr. Jiří Běhounek

kraj Vysočina
  • SOCDEM
  • Vysočina
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2019 19:33:00

Věřím, že model bude fungovat hlavně ke spokojenosti klientů

Věřím, že model bude fungovat hlavně ke spokojenosti klientů

V Telči bylo slavnostně otevřeno nové moderní senior centrum. Domov pro seniory se sníženou soběstačností včetně těch s Alzheimerovou chorobou či jinou formou demence nabízí celkem 130 lůžek.

 Na Vysočině je to první dokončený projekt spolupráce soukromého a veřejného sektoru v oblasti pobytových sociálních služeb. Senior centrum patří do sítě největšího soukromého poskytovatele sociálních služeb v České republice, společnosti Senecura. Nahrazuje a rozšiřuje lůžkovou kapacitu původního domova pro seniory, který zřizovalo město a jehož prostory už neodpovídaly současným trendům v péči o seniory.

Slavnostního přestřižení pásky se zúčastnili také hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek, starosta města Telč Roman Fabeš, generální ředitel SeneCura Anton Kellner, regionální ředitelka SeneCura Věra Husáková a ředitelka nového SeniorCentra Marika Krejčí. Možnost prohlédnout si nový domov v Telči využily i stovky místních občanů, zástupců poskytovatelů sociálních služeb a veřejných institucí. „Investice privátní společnosti s mnohaletými zkušenosti v poskytování sociálních služeb je jedna z cest, jak zajistit prostředky na investice rychleji, než se to daří z veřejných rozpočtů. Konkrétně v Telči se jedná o převedenou kapacitu, která měla v krajské síti sociálních služeb své místo. Věřím, že model bude fungovat především ke spokojenosti klientů, obyvatel našeho kraje,“ říká Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina.

Nové senior centrum na okraji Telče je umístěno v historické zahradě bývalého školního areálu. V rámci výstavby došlo také k rekonstrukci prvorepublikové školy a jejímu zakomponování do nové přístavby. Klienti domova mají k dispozici jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením. Mohou využít rozlehlou zahradu včetně terapeutických prvků v tzv. memory garden, aktivizační místnost vybavenou keramickou pecí, kapli, fitness centrum, rehabilitace, masáže nebo kadeřnictví. Na Vysočině chce společnost SeneCura otevřít v nejbližších letech i další domovy. Po Telči bude na řadě SeniorCentrum v Chotěboři.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama