ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2011 17:16:07

Dolanský neplnil úkoly. V řízení Státní opery Praha končí

Dolanský neplnil úkoly. V řízení Státní opery Praha končí

Ministr kultury Jiří Besser zbavil Radima Dolanského pověření řídit Státní operu Praha. Neplnil úkoly dané zřizovatelem.

Pověřený ředitel Státní opery Praha Radim Dolanský končí. Ministr kultury Jiří Besser ho zbavil úkolu dočasně řídit příspěvkovou organizaci, ve které nedokázal splnit základní úkoly nutné pro chod státní instituce.

„Pan Dolanský mi 20. prosince loňského roku, když přijímal pověření řídit Státní operu Praha, něco slíbil. Měl odpovědně a ve spolupráci se zřizovatelem připravit návrh transformace SOP a Národního divadla. To, co za dva a půl měsíce předvedl je tristní, a určovat, jestli mám nebo nemám odvolat svého náměstka Radka Zdráhala, to je vyloženě neslušné" říká ministr kultury Jiří Besser.

Právě odvolání náměstka ministra pro umění a knihovny Radka Zdráhala, kvůli údajné nekompetentnosti, požadoval pověřený ředitel SOP Radim Dolanský začátkem tohoto týdne při předávání otevřeného dopisu některými zaměstnanci Státní opery v prostorách ministerstva kultury. Podle ministra Bessera tím definitivně selhal.

„Pan Dolanský byl pověřen řízením významné státní kulturní instituce. Zdůrazňuji pověřen! Nikoli jmenován. A takto pověřený úředník se místo plnění svých povinností od začátku věnuje výhradně tomu, že reprezentanty státu, kterými byl pověřen, naprosto zbytečně a hlavně bezdůvodně očerňuje. To zkrátka nejde!" říká Jiří Besser.

Dočasným řízením SOP ministr Jiří Besser dnes pověřil současného generálního ředitele Národního Divadla Ondřeje Černého. Ten za svůj prvořadý úkol považuje uklidnění situace uvnitř instituce.

„Dokázal jsem určitá nedorozumění vysvětlit zaměstnancům Národního divadla a věřím, že to dokáži i v případě Státní opery Praha. Kdo se jen trochu o chod těchto dvou institucí zajímá, musí vědět, že určité změny jsou prostě nutné," vysvětluje Ondřej Černý.

K celému případu se na webových stránkám ministerstva kultury v sekci „rozhovory" podrobně vyjadřuje i náměstek minstra kultury pro umění a knihovny MgA. Radek Zdráhal.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama