ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2011 17:09:08

O nic nešlo, jen jsem pomohl příteli

O nic nešlo, jen jsem pomohl příteli

Prohlášení ministra kultury J. Bessera k otázce nepřesně vyplněného majetkového přiznání, které veřejným činitelům ukládá podat zákon o střetu zájmů

Byl jsem osloven redaktory Aktuálně.cz ohledně mé účasti ve společnosti Comoros Group, LLC registrované ve Spojených státech amerických. Tato společnost vlastní ve státě Florida byt pořízený v první polovině roku 2009 za cca 230 tis. amerických dolarů.

V roce 2009, tedy v době, kdy jsem byl podle svého tehdejšího přesvědčení rozhodnutý o odchodu z veřejné sféry, mě oslovil dlouholetý přítel s žádostí o pomoc. V době realitní krize ve Spojených státech chtěl využít možnost nákupu nemovitosti ve státě Florida k rekreačním účelům za co nejlepších podmínek. Byt byl financován hypotečním úvěrem a z formálních důvodů bylo nutné, aby společnost vlastnili minimálně tři podílníci. Společnost Comoros Group, LLC nikdy nevyvíjela a nevyvíjí žádnou podnikatelskou činnost a nevytvářela a nevytváří žádný zisk.

Spolu se dvěma dlouholetými přáteli, které znám od dětských let, jsem se tak stal spoluvlastníkem společnosti a při vyplňování majetkového přiznání dle zákona o střetu zájmů jsem tuto skutečnost opomněl uvést.
Musím přiznat, že to byla chyba. Jsem stále veden jako společník Comoros Group, LLC, což jsem si osobně ověřil při nedávné návštěvě USA, a to přesto, že jsem již dříve informoval společníky o mém úmyslu ze společnosti vystoupit. Po tomto zjištění jsem zadal svým právníkům, aby tento formální úkon vyřešili co nejdříve.

Nic to však nemění na faktu, že jsem opomněl tuto skutečnost uvést v oznámení o majetku dle zákona o střetu zájmů. Za toto pochybení se veřejnosti omlouvám. Oznámení o majetku samozřejmě doplním a jsem připraven nést odpovídající zákonné následky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama