MUDr. Jiří Koskuba

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.12.2016 13:54:15

Modré zóny a předplatné

Modré zóny a předplatné

Dopis na náměstka primátora HMP ve věci rozšíření tzv. modrých zón a dostupnost předplatného MHD ze dne 8.12.2016

Vážený pane náměstku,

dovolte mi jako poslanci PS PČR za HMP obrátit se tentokrát přímo na Vás s podnětem týkajícím se dopravy v části HMP, kde žiji. Na můj první dopis adresovaný RHMP z října roku 2015 jsem totiž doposud nedostal jakoukoliv odpověď. Jelikož se situace spíše horší, dovolím si ho toliko přiložit. Podstatné je v něm uvedeno. Věřím totiž, že severovýchodní část Prahy si zaslouží stejnou pozornost, jako kupř. Dejvice aj.

Navíc si dovolím připomenout nové problémy, které v naší městské části nastaly po rozšíření tzv. modrých zón. Mimopražští prostě někde zaparkovat musí a po vyčerpání nedostatečných kapacit záchytných parkovišť pochopitelně zaparkují poblíž metra i u nás. Na úkor místních. Obávám se tak, aby brzy celá Praha nebyla jen městem zón. Rovněž moc nechápu, proč alespoň někde nevyužijeme zkušenosti ze zahraničí, kde krátkodobé stání je v jistém čase v určitých lokalitách umožněno díky „modrým parkovacím hodinám“ za oknem vozu. Ale zřejmě tomuto řešení Praha nefandí, neboť s tímto nápadem jsem se už obracel při posledních pražských volbách i na vlastní KVV. Bez reakce. Přitom si stále nemyslím, že by to nebylo „voličsky“ zajímavé téma.

Nu a poslední návrh. Jako Pražan oceňuji snížení a tím větší dostupnost předplatného na MHD. Nicméně jsem poněkud překvapen, že když už Praha jako „seniory“ zvýhodňuje šedesátníky, proč jim není umožněno celoroční předplatné. Většina z nich totiž pracuje a jako lékař Vás mohu ujistit, že vysoká úmrtnost se nejen v tomto věku příliš dle statistik ještě nepředpokládá.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama