MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2024 18:10:00

Chvíli vidíte peníze ve své peněžence, a hned poté, abrakadabra, všechno je fuč

Chvíli vidíte peníze ve své peněžence, a hned poté, abrakadabra, všechno je fuč

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánovanému spojování obcí nemocnic či škol.

 Zdravím všechny,

některé politické strategie jsou podobné pouličnímu kouzelníkovi – v jeden moment vidíte peníze ve vaší peněžence, a hned poté, abrakadabra, všechno je fuč.

Pětikoalice, zdá se, si oblíbila tento trik, když "odrbali" důchodce a učitele, navýšili daně i odvody, a přesto stále vypouštějí další a další balonky.

A tak čekáme, kdy nám vládní šoumeni předvedou další trik.

Ať už to je jakkoliv, občané by možná ocenili méně balónků a více pevné země pod nohama – a v peněžence.

Obecní úřady jen v obcích nad 2000 (alternativně nad 1000) obyvatel, školy s počtem žáků nad 150 (100), nemocnice v krajích dle velikosti s odbornostmi s operativou a lůžky jen ve 2-3 nemocnicích ve vybraných oborech (ORL, ortopedie, urologie, oční, ...).

Dle velikosti s redukcí počtu akutních lůžek ve prospěch následné a dlouhodobé péče a s redukcí některých oborů s operativou jen na vybrané 2-3 nemocnice v kraji (např. ORL, ortopedie, urologie, oční..).

Ono by to šlo, jde to jistě namodelovat a rozhodnout se, může to ale být „sakra drahé" politické rozhodnutí. Inspirace v jiných státech by se určitě našla, ale opravdu to chceme?

Má současná 5K vláda ambici skutečně učinit takové změny, nebo je to o pověstném "plácnutí do vody a vypuštění balonku".

Počkáme, jaká bude reakce lidí a pak možná něco uděláme.

Tihle vládní kouzelníci z pětikoalice, kteří místo králíků z klobouku vytahují nové daně a odvody, zatímco občan peněženek občanů „mizí v kouři“ by se nad sebou mohli zamyslet.

Článek ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama