MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2022 18:20:00

Již dnes je pozdě

Již dnes je pozdě

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu migračnímu plánu.

Na konci týdne nám měl představit místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Vít Rakušan, komplexní migrační plán. No, představil souhrn toho, co bylo a je, ale tyto informace mají ke komplexnímu migračnímu plánu dle jednotlivých resortů ještě daleko. Ministrovi jsem připomenul jeho slib představit plán právě dnes. Musíme však respektovat jako výbor pro bezpečnost usnesení sněmovny, která na ministrovu žádost posunula termín až na 14.4. 😡
Zároveň jsem předložil ministrovi vzor tabulky, kterou jsme v Covidové krizi používali (mimo jiné na nátlak opozice) pro postup jednotlivých resortů.

Dle výskytu onemocnění a požádal jej o podobné řešení dle počtu migrantů v jednotlivých resortech vlády i s promítnutím do krajů. Tak, aby odborná i laická veřejnost věděla co bude následovat ve školství, zdravotnictví, sociální oblasti, zaměstnanosti atd. při nárůstech migrantů postupně po zhruba stotisícových přírůstcích.

Na celou migrační krizi budeme potřeba opravdu velký balík peněz.

Kolik bude stát jen ubytování, jazykové kurzy, zajištění školní docházky dětem, zdravotní péče, sociální podpora?

Na hraně kapacit v těchto oblastech jsme již dnes.

Dále bychom se měli bychom se snažit uprchlíky udržet v soukromí nebo v hotelích, a to za každou cenu. Musíme se vyhnout velkým střediskům, tělocvičnám nebo uprchlickým táborům, tj. nejméně vhodným integračním řešením. 👈
Evropská unie od nás očekává tzv. kontingenční plán, kdy budeme schopni definovat, na co a kolik potřebujeme peněz pro pomoc uprchlíkům, takže bych rád to centralizované řízení viděl co nejdříve.
Již dnes je ale pozdě!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama