MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2023 12:28:00

Nenechme se opít rohlíkem

Nenechme se opít rohlíkem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurování nepohodlných názorů

 Zdravím všechny,

cenzor Klíma sice končí, duch cenzury a bonzování Fialova vláda do politiky a společnosti již zasela a rozhodně nic nekončí. Nenechme se opít rohlíkem. Pozice vrchního cenzora nepřežila rok, ale smůla je, že vše přebírá poradce vlády pro bezpečnost Pojar.

Klíma se příliš zviditelnil přátelstvím se šéfredaktorem Šafrem (Forum24) a dost se rozpovídal do médií. Připomíná mi to zvolání postavy smrtky ve hře Vizionář (Cimrman): „A pak jdu na odpočinek a přijde novej. Mladej. Ale to bude sekáč, pánové! Ne jako já. Ten se nezakecá… Tak na shledanou!“

Sto milionů korun pro média, možnost vypínání webů, zadávání reklam napřímo, Rakušanův tajný tým KRIT. Nic nekončí ... ba naopak. Pan Pojar bude diplomatičtější v dosažení cíle, a teprve v tento moment to nabere grády.

Možnosti přitom máme už nyní. S dezinformacemi mají bojovat seriózní média už dnes. To, co je za hranou zákona, může a má řešit policie také již dnes. Ono dát někomu pár set milionů, aby se víc snažil v cíleném potlačování dezinformací, je sice jednoduché, ale není to úplně "čistá" cesta. Tohle vše si musí společnost pohlídat.

Vrchní cenzor sice jako končí, neosvědčil se, ale agenda cenzurování nepohodlných názorů byla jen předána jinému úředníkovi...

Přeji krásný den.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama