MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.02.2021 16:05:00

Opozice mluví o tom, že má návrh opatření, ale nic určitého nepředložili

Opozice mluví o tom, že má návrh opatření, ale nic určitého nepředložili

Komentář na facebookovém profilu k třenicím ve Sněmovně kolem prodloužení nouzového stavu.

Zdravím všechny,

Opozice ve sněmovně mluví o tom, že má návrh opatření, ale nic určitého nepředložili, přitom tvrdí že je "Babiš je odmítá". Nikdo neviděl seznam současných opatření, versus opatření o kterých chtějí jednat. Negují všechny kroky vlády, bez ohledu na šíření epidemie a ohrožení životů a zdraví lidí.

Teď je šance, to změnit a věřím, že hejtmané s vládou se na opatřeních shodnou, nic jiného nám nezbývá, virus čekat nebude!

Premiér očekává od hejtmanů jednotný postup -  žádost o nouzový stav. Pokud některé kraje žádost o nouzový stav nepodají, bude vyhlášen jen v těch krajích, které žádost podají. V ostatních krajích budou platit opatření Ministerstva zdravotnictví a k tomu stav nebezpečí vyhlášený krajem. To není zrovna ideální řešení, i vzhledem k tomu, jak jsme malá zemička.

Premiér odmítá před jednáním vlády sejít s opozicí. To je logické, když celá opozice řešení odmítla. Nejdřív se vše musí pragmaticky vyřešit s hejtmany, jinak to možné není. Politika do toho nyní nepatří!

S parlamentní opozicí je ochoten jednat až po vyhlášení nouzového stavu. Aby se doladilo, jak dál pokračovat. Co je a není možné, to řeknou odborníci z řad epidemiologů. Politici musí jednat podle jejich doporučení. Ne podle toho, co jim přinese víc hlasů.

Vláda projedná v pondělí pandemický zákon – ten, který opozice dosud nechtěla, protože dává velké pravomoci ministrovi zdravotnictví.

A krátce k opatřením.

Zrušení zákazu nočního vycházení po 21. hodině je logické. Je to zbytečné a bylo to na pořadu dne. Jen to nikdo nebral za důležité v těchto mrazech.

Povolení maloobchodu s jasnými podmínkami a hygienickými opatřeními. O tom už jsme  jednali a vše se připravovalo, v posloupnosti  s postupným otevíráním škol po prvním březnu.

To vše dávkováno samozřejmě s ohledem na vývoj epidemie. Totéž platí i pro otevření některých služeb, omezení úředních hodin či změn podmínek provozování amatérského sportu a samozřejmě i u tak diskutovaného otevírání lyžařských areálů.

Věřím, že vláda s hejtmany u těchto opatření dojde ke shodě na společném postupu.

Společný postup je třeba, aby lidé opatřením věřili a vrátili jsme se pomyslně do března loňského roku, kdy jsme se všichni chovali zodpovědně.

Je třeba dodržovat karanténu, hlásit kontakty, tak abychom dokázali šíření epidemie účinně eliminovat do doby, než se podaří provést očkování, tedy do léta. To bychom měli dát!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama