MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.07.2021 13:20:00

Tak turné stínového pirátského premiéra „všedreda“ pokračovalo

Tak turné stínového pirátského premiéra „všedreda“ pokračovalo

Komentář na facebookovém profilu k předsedovi Pirátů Bartošovi.

 Zdravím všechny,

Tak turné stínového pirátského premiéra „všedreda“ pokračovalo v očekávaných intencích.

Sešel se s osvědčenou "zpovědnicí" pánů Zdechovského a Pexy, předsedkyní výboru pro rozpočtovou kontrolu Monikou Hohlmeier. Svěřil se jí se svými starostmi o Českou republiku a se svými připomínkami k našim vnitřním problémům. Ona jej však překvapila s tím, že se jednotlivá pravidla kontrolují a žádná další stopka není. Divné, že?

Co asi náš stínový premiér čekal? Že se triumfálně vrátí domů a oznámí zprávu, že velké zemědělské podniky už nikdy nic nedostanou, a od teď budou dostávat jen ti malí?

Ten kluk je fakt úplně mimo realitu. No zkusil to, ale jeho seznam nevhodných příjemců dotací zjevně nebyl akceptován.

Tak jako vždy si dáme trošku pravdy. ANO!

Jasně, boj proti oligarchům, velkým zemědělským podnikům .... jen nevíme úplně proč a má to háček. Kdo zastropování hlavně ještě prosazuje? Už dlouhou dobu zemědělci ze západní Evropy. Tam je průměrná velikost zemědělské půdy cca 11 ha na subjekt, u nás potom přes 100 ha.

Takže průhledný pokus, jak oslabit naší schopnost konkurovat na evropském potravinovém trhu. V ČR je okolo jednoho tisíce firem s výměrou nad 500 ha, vesměs jde o právnické osoby. Tyto hospodaří na 70 % půdy, chovají 94 % prasat a kuřat a vyrobí cca 90 % mléka.

Bez dotací, by musely promítnout zvýšené náklady do cen potravin a tím by přestaly konkurovat na evropském trhu. Prostě by je to zničilo se všemi důsledky nejen pro jejich zaměstnance ale pro všechny občany ČR.

Je to moc těžké pochopit pane Bartoši? 

Jste opravdu tak zaslepen svou nenávistí?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama