MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2023 19:21:00

Úřad vlády přiznal, že žádná podrobná dokumentace neexistuje

Úřad vlády přiznal, že žádná podrobná dokumentace neexistuje

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozdělení milionů Michalem Klímou českým médiím

 Dne 8. 3. byla zveřejněna informace, že jen několik týdnů před koncem ve funkci zmocněnec vlády pro oblast médií a dezinformací, Michal Klíma rozdělil miliony pro česká média. Deník N se snažil zjistit, na základě jakého klíče peníze přidělil, tedy zřejmě nic nedostali? Čekal jsem, čekal a čekám, abych nebyl zase za „dezinformátora“, že se to chytí další média a světe div se nic. Tedy dostali? Slyšíte to ticho?

Úřad vlády přiznal, že k tomu žádná podrobná dokumentace neexistuje. Chápu, Klíma už je přece pryč. Že by přišlo asi nějaké prošetření, jako probíhá například po odchodu vlivných hráčů na Hradě? Úřad vlády udělá smlouvu na nákup mediálního prostoru a neexistuje dokumentace? To myslíte vážně? Klíč pro rozdělení peněz vláda v zadávací dokumentaci nijak neobjasnila a já bych spíš dodal, že nechtěla objasnit, a nikoho to nezajímá.

Šéfredaktoři ještě možná čekají na ohlodanou kostičku a nechtějí si snížit šanci. Poskytla prý pouze seznam tištěných, internetových a dalších audiovizuálních médií, kterým stát za reklamní prostor v některých případech pošle až stovky tisíc korun. ?Zveřejní ho někde? Mě teda třeba zajímá, kdo z mých daní inkasuje peníze. Samotný úřad vlády přitom ve smlouvě nijak blíže nespecifikoval, jak média vybral.

Takže se budeme ptát, pane premiére, na Interpelacích, když se neptají veřejnoprávní média. Doufám, že toto vše vysvětlíte a seznam vládou podporovaných médií transparentně zveřejníte! Předem děkuji!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama