MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2023 7:50:00

Vaše nečinnost nás milá 5K vládo přivedla tam, kde jsme

Vaše nečinnost nás milá 5K vládo přivedla tam, kde jsme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k České poště.

 Zdravím všechny,

asi jste už někde četli že Česká pošta je v existenčních problémech. Bez peněz, bez kompetentního ředitele a bez aktuální vize.

Ačkoliv ještě v r. 2021 tímto vším údajně disponovala.

Proč se děje, co děje?

Zajisté si vzpomenete, jak se pan Hamáček rval jako lev o to, aby prošel jeho návrh zákona, který navýšil poště úhradu za univerzální službu na 1,5 mld. a tak konečně pokryl skutečné náklady této služby a pošta ji již nemusela dotovat z jiných činností.

To samé platí o dlouho připravovaném programu restrukturalizace.

Ten byl připraven, ale za Rakušana skončil v šuplíku.

Loni státní podnik vykázal ztrátu dalších půl druhé miliardy korun a do budoucna mu hrozí insolvence. Ekonomická situace státního podniku je ve skutečnosti ještě horší, protože ji management vylepšovat prodejem lukrativních nemovitostí ČP.

Ředitele, který měl udělat nejnutnější restrukturalizaci nejdříve Rakušan zostudil, že se sešel s osobami z kauzy Dozimetr a pak ho zase na svém místě nechal.

Že už neměl zmíněný ředitel chuť nic řešit?

Nedivím se.

Česká pošta letos propustí několik tisíc zaměstnanců. Budou mezi nimi doručovatelé, zaměstnanci na přepážkách i lidé ze správního aparátu podniku. Od 1. července uzavře také tři stovky poboček.

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) i pověřený šéf pošty Miroslav Štěpán ale slibují, že se to dotkne měst, ve kterých existuje více poboček.

No tak to jsem zvědav.

Ale na pohádky nevěřím.

Vláda, jak jinak, viní za špatnou ekonomickou situaci podniku své předchůdce čili pana Hamáčka.

Nejpozději od roku 2025 má být rozdělen na dvě firmy: na státní podnik zajišťující základní služby objednávané státem a komerční část poskytující balíkové služby nebo logistiku. Situace se řešila i na středečním jednání vlády.

K tomu se přidal vládní “všeználek” Jurečka a ke všemu přidal „Nedojde ke zhoršení dostupnosti služeb České pošty, nedojde ke zhoršení dostupnosti na venkově.”

Pane ministře Jurečko, starejte se raději o svůj resort.

Já chápu že máte nějakou vnitřní potřebu mluvit do všeho, od daní až po Českou poštu ale tohle není zemědělství.

Zatím jste většinu věcí, co máte řešit jako ministr, řešil “po zemědělsku” jako traktorista.

Vletěl jste tam ... a vše jste zvoral.

Co nás dál čeká v případě České pošty dnes asi už netuší nikdo. Vaše nečinnost nás milá 5K vládo přivedla tam, kde jsme v řadě oblastí.

V …

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama