MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2020 11:42:00

Že se dělají chyby? Dělají, nikdo není neomylný

Že se dělají chyby? Dělají, nikdo není neomylný

Komentář na facebookovém profilu k Národní strategii testování

Včera jsem byl pozván do Událostí, komentářů na ne zrovna jednoduché téma. Národní strategie testování.

Zatím se daří dát vše do pohybu, aby se co nejrychleji otestoval každý, u kterého je to třeba. A taky ošemetné téma krajských hygienických stanic:

Ty byly v letech 2003 - 2013 (sami si doplňte, za jakých vlád) utlumeny. Byl jim razantně snižován rozpočet a tak stav pracovníků poklesl na téměř výchozí stav.

O to spíš jim dnes patří poděkování, že s tímto podstavem situaci zvládají statečně. Je jasné, že je třeba hygienu personálně posílit – to se momentálně narychlo děje. Vážně to nemají jednoduché. Směrem k elektronizaci systému za ty tři měsíce udělali tolik, co jinde tvoří desítky let. Tak to prostě je.

A že se dělají chyby? Dělají, nikdo není neomylný a je čas nastavit standardy, které budou fungovat na další roky. Podle mě není na místě svádět veškerou vinu na hygieniky. Já bych jim naopak za ty tři měsíce šíleného kolotoče trasování, telefonování a další práce poděkoval. Bez nich bychom to nezvládli.

Pokud budete mít čas a chuť, ZDE máte odkaz na záznam. Přeji krásný den.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama