MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2023 19:05:00

Zveřejňujte pravdu, předejdete dezinformacím

Zveřejňujte pravdu, předejdete dezinformacím

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zveřejňování dat

 Vláda Andreje Babiše od března 2020, tedy krátce po prvních onemocnění COVID 19 v ČR, zřídila tzv. Dispečink intenzivní péče a zveřejňovala denně základní data, například počet nemocných, hospitalizovaných celkem, na JIP, na dýchacích přístrojích, zemřelých, testovaných, očkovaných, parametry ekonomické pomoci podnikatelům atd. Tyto informace zveřejňovalo ministerstvo zdravotnictví, poskytovalo je nejen poslancům, senátorům, ale i novinářům a data byla zveřejňována na stránkách MZČR. To vše bylo možné vždy dohledat a opozice nás přísně kontrolovala.

Vláda Petra Fialy ani po osmnácti měsících od začátku masivní uprchlické krize napadených Ukrajinců do ČR díky nedostatečné registraci není schopna poskytnout pravdivé a přesné údaje o počtech migrantů, jejich skladbě (muži, ženy, děti, senioři, lidé v produktivním věku, zaměstnanost, počty státních pojištěnců, profese uprchlíků, počty studujících, náklady na humanitární dávky, na bydlení, přínos zaměstnaných na daních, sociálním a zdravotním pojištění, počtech rekvalifikovaných, počtech uprchlíků po jazykovém kurzu, počtech uprchlíků zapojených v jednotlivých odvětvích našeho hospodářství, návratové politice atd.)

Základní soubor sledovaných dat musí vytvořit a pravidelně doplňovat ministerstvo vnitra. To jste měl, pane ministře Rakušane, nejen jako "bojovník proti dezinformacím" realizovat nejméně před rokem. Ke zkvalitnění registrace jsme vás vyzývali již v prvním měsíci po začátku války na Ukrajině opakovaně. Data budou zdrojem ověřených informací pro novináře, média, vědce, politiky, úředníky, firmy, školy, zdravotnická zařízení, ale i pro každého občana, který chce být pravdivě informován.

Pane ministře, neshazujte odpovědnost na jiné rezorty a organizace (MPSV, MZ, MO, MŠMT, ÚP a další). Vy jste z povahy jako ministr vnitra za řešení masivní válečné migrace z dikce krizového zákona zodpovědný. Předcházejte dezinformacím. KRIT, koláže, vypínání webů, divadelní výstupy na střeše ministerstva a vyhrožování oponentům, to není cesta!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama