MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,44. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.09.2020 13:11:59 - krizsbachová

Nákaza koronaviem

Dobrý den, ví se, proč se zvyšuje počet nakažených koronavirem? Nemůže to být způsobeno tím, že se lidé vrací ze zahraničí? Nebo za to může chladnější počasí, kdy se virus šíří rychleji? Mě třeba přijde, že třeba nebude problém v obchodech, restauracích apod.– tam je podle mě lidí pořád stejně. A existuje nějaký plán, jak bude stát postupovat, když se bude situace zhoršovat? Na čem závisí, kdy se co zavře? Protože to má pro lidi co pracují největší dopad.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.09.2020 10:11:08 - MUDr. Jiří Mašek
Dobrý den,  je to kombinace, jistě se podílely návraty ze zahraničí, ale také skutečnost, že jsme na rozdíl od ostatních států nenosili přes léto roušky v obchodech, na úřadech a na shromáždění více osob v uzavřených prostorech. Mladí lidé ztratili obezřetnost a mnoho z nich se nakazilo na různých taněčních zábavách v klubech apod.  Proto je třeba nyní opět roušky v uzavřených prostorách nosit , dodržovat sociální vzdálenosti, desinfikovat si ruce. žít a pracovat normálně a být přiměřeně opatrní.