MUDr. Jiří Štětina

  • Úsvit
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,33. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.12.2016 15:08:56 - Kolma

Co je větší zabiják? Alkohol nebo cigarety?

Reguluje se trh s tabákem, na krabičky se dávají odstrašující obrázky a nápisy, zakazují se různé příchutě…A co alkohol? Stále vznikají nové druhy, příchutě. To je v pořádku? Nebo se jedná o dvojí metr?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.12.2016 11:34:59 - MUDr. Jiří Štětina
Myslím, že to vyjde na stejno a nejhorší je, když se obě tyto neřesti, zabijáky, spojí!  Při pivu nebo vínu se pokuřuje, vedou se nic neřešící řeči a otravuje se ovzduší všem kolem. Snad se nejedná ani o dvojí metr, ale bezohlednost, spíše kuřáků, vůči všem zdravým lidem, kteří si nechtějí ničit svoje plíce, věnčité tepny a další orgány inhalací  otráveného vzduchu nikotinem a kancerogeny. Nemyslím si, že žádný odstrašující obrázek na krabičce nezabrání tomu, že kuřák si svoje cigarety bude kupovat. Kuřáci asi mají nadbytek peněz, že si mohou svoje zásoby cigarety kupovat a potom nadávat, že jim stát nedává dostatek finančních prostředků. Já zatím o žádné, pořádné, regulaci nevím, zákon je sice dobrá věc, ale jeho vymahatelnost bude asi velmi obtížná. No uvidíme?

Ještě bych tu otázku doplnil o drogy, neboť alkohol a  droga požívané v hustém dýmu cigaret je vůbec to nejhorší! Když se pro tuto kombinaci rozhodne jednotlivec, je to jeho svobodné rozhodnutí se všemi důsledky pro něj, ale proč na to má doplácet okolí a celá společnost a na prvním místě celé zdravotnictví. To je oč tu běží!

Přeji Vám „Pohodu o vánocích a 365 dní roku nového plných zdraví a sem tam každý den nějaký úspěch“

MUDr. Jiří Štětina