MUDr. Jozef Kochan

Kandidát č. 1 v Královéhradeckém kraji
  • Královéhradecký kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2010 8:22:36

FAKTA MÍSTO MÝTŮ: NENECHTE SE U VOLEB ZNOVU NAPÁLIT

FAKTA MÍSTO MÝTŮ: NENECHTE SE U VOLEB ZNOVU NAPÁLIT

250 000. Tolik lidí v loňském roce ochránil limit na poplatky u lékaře a doplatky v lékárně. Ochranný limit, který zavedla ODS, pomohl zejména vážně a dlouhodobě nemocným lidem.

40 %. O tolik se v roce 2008 zvedl počet pacientů, kteří mohli být léčeni ve specializovaných centrech, kde se léčí rakovina, roztroušená skleróza a další závažné choroby. Umožnily to regulační poplatky, díky kterým šlo na léčbu těžce nemocných lidí o několik miliard korun navíc.

500 000 000. Tolik korun už vyhodili za proplácení tzv. regulačních poplatků v krajských nemocnicích hejtmani z ČSSD. Tyto peníze utracené kvůli jejich nesmyslnému předvolebnímu slibu teď chybějí v krajských pokladnách na opravu rozbitých silnic a jejich údržbu.

20 900 000 000. Tak velký byl dluh krajů ke konci loňského roku. Kraje sice existují již skoro 11 let, 30 % dluhů ale vzniklo jen v samotném roce 2009.

Jaké poučení z toho plyne?

V krajských volbách v roce 2008 lákala levice na sliby, které vypadaly krásně, v praxi však dokázaly jen škodit. Před volbami do poslanecké sněmovny máte Vy, voliči, unikátní možnost zhodnotit, co všechno může způsobit líbivě znějící program, a podle toho se rozhodnout. ČSSD, podle výzkumů hlavní favorit voleb, jde teď totiž do voleb v zásadě se stejnými plány.
Můžete se rozhodnout, zda je pro Vás úspora 30 korun při návštěvě lékaře u obyčejného nachlazení tak důležitá, že v případě mnohem závažnějšího onemocnění budete riskovat, že na špičkovou léčbu pro Vás již nebude dostatek peněz. A mohou chybět i jinde. Stejně jako teď v krajích se můžeme dočkat zastavení investic do silnic a dálnic a všichni víme, jak důležité je pro náš kraj právě jejich rozvoj, zvlášť v souvislosti s dálnici D11.

Jako lékař i jako poslanec za Královéhradecký kraj chci být garancí toho, že s Vašimi penězi vybranými na daních se takto mrhat nebude. Zasadím se o to, aby u nás pokračoval rozvoj dálnic i silnic. Budu se snažit, aby české zdravotnictví více směřovalo své prostředky na léčbu vážně nemocných, kteří je potřebují nejvíce.

Prosím Vás, abyste se nenechali nachytat na laciné sliby, které jsou ve skutečnosti až příliš drahé. Prosím, volte Občanskou demokratickou stranu.

MUDr. Jozef Kochan

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama