MUDr. Jozef Kochan

Kandidát č. 1 v Královéhradeckém kraji
  • Královéhradecký kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2010 11:28:03

Pokud by se s farmářkou nedohodli, hrozilo vyvlastnění

Pokud by se s farmářkou nedohodli, hrozilo vyvlastnění

V minulých dnech vláda rozhodla o novém jednání s farmářkou Ludmilou Havránkovou z Plačic a nabídla jí k odkoupení pouze tři místo deseti původně požadovaných hektarů.

Za ně dostane paní Havránková stejné množství pozemků v sousedství a do dlouhodobého pronájmu dalších 130 hektarů. Návrhy smluv má ministerstvo dopravy připravit do 23. dubna. Pokud na ně farmářka nepřistoupí, přikročí stát k silovému řešení, tedy k vyvlastnění.

„Dálnice už mohla být dostavěna, kdyby návrhy tehdejší Topolánkovy vlády již před dvěma roky nesmetli ze stolu sociálnědemokratičtí politici. Samozřejmě, že se noví oranžoví představitelé Královéhradeckého kraje připojili a návrh směny pozemků tehdy tvrdě odsoudili. Proč by nabízeli víc než musí, když ještě mají v ruce zbraň, která jejich rudým bratrům tak dobře před lety posloužila. Stále se totiž mohou ohánět v zájmu státu jimi tolik oblíbeným vyvlastněním,“ uvedl poslanec Jozef Kochan.

Samozřejmě, že pro Královéhradecký kraj i pro celou republiku je nesmírně důležité dokončení této dálnice, ovšem jedna vlaštovka jaro nedělá a takovýchto rozhodnutí jsme již zažili více než dost! Vždyť právě před těmi dvěma roky se ministerstvu dopravy, které údajně nemělo na stavbu dálnic dost peněz, velmi hodila prohlášení levicových královéhradeckých krajských radních, kteří nesouhlasili s plánovanou směnou pozemků navrhovanou vládou ODS.

Jak příznačné, že nové sociálnědemokratické vedení kraje se tehdy upnulo na vyvlastnění. A s jakou chutí by jim k tomu rád asistoval radní Miroslav Uchytil (KDU ČSL)! Pokud by paní Havránková tentokrát nepřistoupila na vládní návrh, dočkali bychom se ještě zajímavých událostí. Zastánce křesťanských hodnot by zřejmě ministroval komunistům při konfiskaci majetku! Ano, je to tak, vyvlastnění pozemků farmářky Havránkové měl totiž připravovat předseda dopravního výboru - komunista Vlastimil Dlab! Představitel stejné strany, která jí půdu už jednou zabavila…!!! „A co na to hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD)? Na setkání zastupitelů prohlásil, že je mu jedno, jakým způsobem se problém vyřeší, jen když se bude moci stavět. Ano, to si jistě přejeme všichni, ale návrat praktik z padesátých let už v této zemi rozhodně nechceme,“ uvedl na závěr Jozef Kochan a doplnil, že naštěstí podle posledních informací farmářka Ludmila Havránková na návrh vlády přistoupila.

MUDr. Jozef Kochan
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama