MUDr. Jozef Kochan

Kandidát č. 1 v Královéhradeckém kraji
  • Královéhradecký kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2010 11:10:55

Protikorupční linka 199

Protikorupční linka 199

Dne 11. července 2007 uzavřelo Ministerstvo vnitra České republiky na základě zadání veřejné zakázky malého rozsahu se společnosti Transparency International Česká republika OPS, dále to bude zkratka jenom TIC, smlouvu o provozování linky 199.

Na tento pilotní projekt bylo vyčleněno asi 1,8 milionu korun a tato linka začala od listopadu 2007 provozovat svoji činnost. Na základě výsledků pilotního projektu byl připraven projekt standardního provozu linky. Zajímavá jsou některá kritéria, která byla v té době předložena nebo hodnocena, činnost té linky 199. Byl to počet vytočení linky ve sledovaném období, počet relevantních volání, nových klientů ve sledovaném období, rozdělení volání nových klientů podle jednotlivých resortů, druh poradenství poskytnutých volajícím, počet, struktura a způsob řešení korupčních případů prostřednictvím rozšířeného právního poradenství včetně příkladů úspěchů činnosti linky.

Ve sledovaném období je zajímavé, že bylo vytočeno kolem šesti tisíc případů, z toho relevantních asi patnáct set, které rezultovala telefonický kontakt s operátorem linky, jenž klientovi poskytl bezplatné právní poradenství. Chtěl bych říct, že počet relevantních volání nových klientů ve sledovaném období byl 435 a celkový počet osob v tomto sledovaném období byl 619. Poprvé využili služeb poskytovaných poskytovatelem.

Rozdělení volání je rovněž zajímavé, asi kterých resortů se to nejvíc týkalo. Bylo to Ministerstvo vnitra, Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo pro místní rozvoj a Ministerstvo financí. Chtěl bych říct, že je to jeden z efektivních nástrojů, který policie může využívat v přípravném trestním řízení či postupu jiných orgánů veřejné moci příslušných k řešení dalších podání klientů.

MUDr. Jozef Kochan
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama