MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2022 13:06:00

Program pro nízkopříjmové skupiny v Jihočeském kraji byl schválen

Program pro nízkopříjmové skupiny v Jihočeském kraji byl schválen

Zastupitelstvo Jihočeského kraje v pondělí 15. srpna na mimořádném zasedání schválilo dotační program pro nízkopříjmové skupiny „My v tom Jihočechy nenecháme".

Jeho cílem je podpořit rodiny s dětmi, seniory nebo invalidní důchodce. Ti všichni jsou ohroženi kombinací vysoké inflace a nárůstu cen energií pro letošní podzim a zimu.

Krajští zastupitelé se sešli na mimořádném zasedání v 9 hodin. Debata trvala téměř dvě hodiny. „Já chci především všem kolegům poděkovat, protože to jednání bylo konstruktivní tak, jak jsme tady zvyklí. Snažili jsme se předjednat všechny podmínky programu s opozicí předem a myslím si, že výsledek toho hlasování byl poměrně jednoznačný. Programy podpořila většina zastupitelských klubů, a to i opozičních. Velmi si toho vážím a jsem rád, že Jihočeský kraj tenhle náš program, s kterým jsme přišli jako celek podpořil a je to pro mě dobrá zpráva. Hlavně si myslím, že je to dobrá zpráva pro Jihočechy, kteří jsou v nízkopříjmových skupinách a kterým je opravdu v této době třeba pomoct," komentoval průběh zasedání hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Na schválení programu bude navazovat velká informační kampaň. Jihočeský kraj spustil speciální webové stránky "My v tom Jihočechy nenecháme", kde budou moci lidé najít informace o tom, jestli se jich dotační program týká. Na stránkách se dozví, jestli mají na podporu nárok, a pokud ano, tak jak a kde budou moci žádat. "Budeme se snažit prostřednictvím médií Jihočechy o programu informovat. Také se budeme snažit co nejrychleji zřídit krajskou informační linku, aby si mohli senioři nebo ty rodiny, kterých se to týká zavolat sem na kraj a tady budou vyčleněni pracovníci, kteří jim k tomu podají veškeré informace. Pomůžou a poradí," dodal hejtman Kuba.

Bližší informace o dotačním programu Jihočeského kraje "My v tom Jihočechy nenecháme" naleznete zde.

Webovou stránku programu Jihočeského kraje "My v tom Jihočechy nenecháme" naleznete ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama