MUDr. Martin Kuba

  • ODS
  • Jihočeský kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.02.2021 18:26:00

V pondělí se při cestě do práce prokažte zaměstnaneckou kartou

V pondělí se při cestě do práce prokažte zaměstnaneckou kartou

Od půlnoci z neděle na pondělí začne platit nový nouzový stav, který potrvá tři týdny. Rozhodla o tom vláda. Pro cesty do zaměstnání mimo okres bude potřeba potvrzení zaměstnavatele.

Podle hejtmana Jihočeského kraje Martina Kuby postačí zaměstnanecké karty. „S ohledem na to, že nařízení bylo vydáno v pátek v noci, potvrzení přes víkend nemohou zaměstnavatelé vydat ani předat. Karty v kombinaci s občanským průkazem jsou proto nejjednodušší řešení,“ uvedl hejtman Kuba.

Hejtman dále požádal zdravotníky a pracovníky v sociálních službách, aby nezůstávali doma kvůli zavřeným školám a školkám. Mohou využít krizová školská zařízení pro pracovníky kritické infrastruktury. „Pro spoustu zdravotníků z jihočeských nemocnic a zaměstnanců našich pobytových sociálních zařízení je velký problém, když ze dne na den zůstanou zavřené mateřské školky a děti nemá kdo pohlídat. Chci všechny ubezpečit, že v tuto chvíli už organizujeme fungování sítě krizových školek a škol pro jejich děti tak, aby všichni v pondělí věděli, kam je mohou umístit. V této situaci by nám ve zdravotnických zařízeních chyběla každá ruka,“ dodal hejtman.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama