MUDr. Michal Janek

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.09.2018 18:20:00

Naše populace stárne, kvalitní zdravotnictví je nezbytností

Naše populace stárne, kvalitní zdravotnictví je nezbytností

Martin Uhlíř a Michal Janek. Osobnosti pro demokratický Senát.

Osobnosti, které mají pevné názory, čitelnou minulost a ctí svobodnou společnost a demokratické principy. Takové kandidáty nabízí voličům v letošních senátních volbách TOP 09. V Plzeňském kraji na Rokycansku vysílá do Senátu marketingového specialistu Martina Uhlíře a na Domažlicku lékaře Michala Janeka.

Martin Uhlíř (bezp.) kandiduje s heslem STOJÍM ZA VÁMI v obvodu č. 8, který zahrnuje oblast Rokycanska, severního Plzeňska a část Berounska, na koaliční kandidátce TOP 09 a Liberálně ekologické strany (LES). Podporu získal také od hnutí SENÁTOR 21 a Strany zelených. Známý oční lékař Michal Janek (TOP 09) kandiduje ve volebním obvodu č. 11, tedy na Klatovsku a Domažlicku, za TOP 09 s podporou hnutí Starostové a nezávislí (STAN).

Martin Uhlíř chce být v případě zvolení aktivním senátorem, který pravidelně komunikuje s občany svého obvodu. „Nebudu čekat, až někdo zaklepe na dveře senátorské kanceláře, ale budu pravidelně jezdit do regionu. I když senátor nemá na regionální úrovni pravomoci, může se z titulu své funkce občanů zastat například v situaci, kdy s nimi některý úřad odmítá komunikovat. Jako senátor bych se zaměřil hlavně na oblast školství a podporu vzdělané společnosti. Občané, kteří umí lépe kriticky pracovat s informacemi, jsou zároveň odolnější vůči heslům populistů a demagogů, dezinformacím a jsou finančně gramotnější. Jako národ J. A. Komenského a T. G. Masaryka máme na víc,“ říká kandidát do Senátu v obvodu Rokycany Martin Uhlíř.

Oční lékař z Klatov Michal Janek vnímá Senát jako důležitou pojistku demokracie. „Demokratický stát je složitým organismem. A složitým věcem já rozumím – jsem emeritním primářem očního oddělení s téměř 30 000 operacemi šedého zákalu. Senát ctím a vidím v něm vysoký potenciál do budoucna. Je však třeba, aby v něm pracovali zkušení a kompetentní lidé s demokratickým smýšlením, kteří budou zárukou, že se v naší zemi nerozbují nepravosti. Takové osobnosti jsou strážci demokracie. A bylo by mi ctí být jedním z nich,“ říká bývalý poslanec za TOP 09 Michal Janek. V Senátu se chce zaměřit na problémy zdravotnictví. „Naše populace stárne, kvalitní zdravotnictví je tedy nezbytností. Chci se angažovat v otázce nedostatku praktických lékařů a zubařů na vesnicích. Dostupnost zdravotní péče je zde klíčová,“ říká kandidát do Senátu v obvodu Domažlice Michal Janek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama