ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2010 10:56:00

Stop zneužívání dávek. Pomáhejme potřebným

Stop zneužívání dávek. Pomáhejme potřebným

Zdravotně postižení občané v programu ODS.

Osoby se zdravotním postižením jsou plnoprávnými občany naší společnosti, se všemi právy i povinnostmi. Chceme, aby měli stejnou příležitost jako kdokoli jiný postarat se sám o sebe a být platným občanem naší společnosti. Musí dostat šanci vzdělávat se, bydlet, pracovat, žít a bavit se jako kdokoli z nás. K tomu v některých případech potřebují podporu.

Těm, kdo se o sebe postarat nedokáží, musíme účinně pomoci. Odmítáme plýtvání veřejnými prostředky na podporu těch, kdo se sami o sebe postarat nechtějí a zneužívají sociální pomoc jako černí pasažéři. Jen tak zbude dost pro ty, kdo pomoc opravdu potřebují.

Vzdělávání

Každý má právo na vzdělání bez ohledu na svůj zdravotní stav či postižení. Osoby se zdravotním postižením potřebují pro své uplatnění kvalifikaci ještě více, než osoby zdravé.

Žádná škola nesmí odmítat žáka či studenta kvůli jeho zdravotnímu postižení. Podpoříme vzdělávání učitelů pro odborný přístup ke zdravotně postiženým žákům. Zajistíme vzdělávání a financování osobních asistentů pro ty žáky, kteří jejich pomoc potřebují.
Bydlení

Podpoříme budování bydlení vhodného pro osoby se zdravotním postižením. Tyto byty nesmí být vyčleněny, ale naopak budou součástí běžné zástavby.

Dále čtěte: Přísnější norma na vyplácení příspěvků pro postižené má šanci

Práce

Práce a zaměstnání je základní cestou k začlenění se do společnosti. Každý si přeje postarat se o sebe a být užitečný svým blízkým a svému okolí. Podporujeme zaměstnávání osob se zdravotním postižením a zaměstnavatele, kteří tyto osoby zaměstnávají.

Každý zdravotně postižený musí dostat informace, že může a za jakých podmínek může pracovat nebo podnikat. Každý zaměstnavatel musí dostat informace o možnostech zaměstnávání zdravotně postižených.

Práce a zaměstnání nesmí mít vliv na příspěvky, které se váží ke zdravotnímu postižení a ne k tomu, zda osoba pracuje či ne.

Státní podpora na zaměstnávání osob se zdravotním postižením nesmí být nadále zneužívána. Přijmeme taková opatření, která zneužívání znemožní.

Zdravotní péče

Občané se zdravotním postižením potřebují zdravotní péči více než jiní. Právě pro ně je důležitý limit spoluúčasti, který je chrání proti nepřiměřeným výdajům spojeným se zdravotní péči.

Zaručíme zdravotně postiženým plný přístup ke zdravotní péči. Podpoříme vzdělávání zdravotnických pracovníků v přístupu ke specifickým potřebám pacientů se zdravotním postižením.

Sociální péče

Sociální příspěvky budou poskytovány adresně pouze těm, kdo je opravdu potřebují. Výše těchto příspěvků musí zajistit důstojný život.

Podpoříme rozvoj sociálních služeb. Služby budou odpovídat potřebám osoby se zdravotním postižením. Dáváme důraz na služby terénní a ambulantní, které umožní zdravotně postiženým lidem žít doma se svými blízkými. Ústavní péče bude poskytována těm, kdo ani s podporou své rodiny a sociálních služeb život doma nezvládnou.

Občanská demokratická strana podporuje odpovědnost i skutečnou solidaritu. Neslibujeme nesplnitelné, neslibujeme snadný život bez práce. Odmítáme plošnou podporu černých pasažérů. Podpoříme všechny, kdo se snaží a kdo jsou odpovědní k sobě i ke společnosti. Účinně pomůžeme těm, kdo se o sebe postarat nedokážou.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama