ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,05. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.06.2010 11:09:06

Vracení regulačních poplatků je protiprávní

Vracení regulačních poplatků je protiprávní

Komise rozhodla, že pokud by kraje ve vracení poplatků v krajských zdravotnických zařízeních pokračovaly, porušovaly by předpisy regulující veřejnou podporu.

Podle informace, kterou obdrželi v úterý večer v Bruselu čeští europoslanci od předsedy Úřadu na ochranu hospodářské soutěže Pavla Rafaje, rozhodla 1. června 2010 Evropská komise ve věci šesti stížností, které byly podány na vracení regulačních poplatků českými kraji. Komise údajně rozhodla, že pokud by kraje ve vracení poplatků v krajských zdravotnických zařízeních pokračovaly, porušovaly by předpisy regulující veřejnou podporu.

Je naprosto nepřijatelné, nevysvětlitelné a neomluvitelné, že Komise vyčkávala se svým rozhodnutím až po volbách v České republice. Připomínám, že rozhodovala ve věci, která rozhodujícím způsobem ovlivnila předcházející krajské volby. Komise velmi pravděpodobně věděla, že chování krajů je protiprávní, ale odkládala rozhodnutí. Podle informací, které mám, úředníci Komise přiznali přímo, že nechtěli ovlivnit volby v ČR. To znamená, že chránili ČSSD před zaslouženou ostudou a tím zlepšili její volební výsledek. Úředníci Evropské komise tak dle všeho ovlivnili výsledky voleb, politický vývoj v České republice, a to je nepřijatelné.

V pátek 4. června 2010 se shodou okolností sejdou sociálně-demokratičtí hejtmani a budou jednat o regulačních poplatcích a jejich vyplácení. Dá se očekávat, že hejtmani vracení poplatků ukončí. Budou se snažit svádět to na voliče, kteří jim nedali dostatek hlasů. Je potřeba vědět, že to je výmluva, protože ukončit vracení poplatků hejtmani musí, neboť by dle dnešního rozhodnutí Komise konali protiprávně. To ostatně tvrdíme od samého začátku vracení poplatků.

Vracení poplatků bylo a je protiprávní, hejtmani je ukončí dle rozhodnutí Evropské komise. Komise dle všeho vyčkávala s rozhodnutím po volbách, aby nepoškodila ČSSD. Zbývá se ptát, jak se postavíme k porušování zákonů v minulých dvou letech. Vedle toho je také důležité zjistit, kdo rozhodl, aby úředníci vyčkali s verdiktem na české volby, a proč.

MUDr. Milan Cabrnoch, člen VR, předseda OS Kolín a poslanec EP

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama