ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2012 9:41:49

Evropská regulace hluku na silnicích nesmí poškodit průmysl

Evropská regulace hluku na silnicích nesmí poškodit průmysl

Vyjádření europoslance Miroslava Ouzkého.

Stávající evropská regulace hlučnosti motorových vozidel nutně potřebuje modernizaci tak, aby zohledňovala technologický vývoj posledních let, rostoucí požadavky na ochranu zdraví a životního prostředí i potřeby průmyslu. Shodli se na tom účastníci workshopu, který v Evropském parlamentu spolupořádal zpravodaj pro danou legislativu a mluvčí klubu ODS pro životní prostředí Miroslav Ouzký.

„Evropská komise předložila návrh nové legislativy v prosinci 2011, nyní jej bude projednávat parlament a rada ministrů,“ řekl Miroslav Ouzký.

„Jako člověka, který bude mít legislativu v Evropském parlamentu na starosti mě samozřejmě těší, že jsme v základních bodech našli shodu. I díky workshopu si zástupci Komise uvědomili, že materiál není dokonalý a potřebuje dopracovat tak, abychom našli optimální rovnováhu mezi zájmy občanů a průmyslu. Hlučnost silničního provozu je komplexní problém, který zahrnuje nejen motory, ale také pneumatiky, stav a povrch vozovek nebo otázku vyvedení hlavních tahů mimo obydlené zóny. Proto jsem uvítal účast nejen výrobců automobilů a pneumatik, ale i zástupců měst a odborníků ochrany veřejného zdraví,“ dodal po setkání Miroslav Ouzký.

MUDr. Miroslav Ouzký
 poslanec EP
 předseda oblastního sdružení
 místopředseda regionálního sdružení
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama