MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2016 10:44:07

Ach jo anebo apríl v červenci

Ach jo anebo apríl v červenci

Dostala jsem před pár dny email, ve kterém mi jedna má známá přeposlala další ze zaručených zpráv o EU, kterými hýří internet.

Nadpis vypadal přímo hrozivě: "Evropská unie rozhodla o nás bez nás! Neuvěřitelné! Čeká češtinu revoluce? EU chce zrušit písmeno Ř! Prý kvůli zjednodušení..."

Má známá k mi k tomu jen dopsala, že se nediví, že je čím dál větší nechuť k EU. Nechala jsem prověřit zdroj této vskutku neuvěřitelné zprávy. Je jím jeden recesistický server, kde najdeme i další „zprávy“ typu: „Tibetskou vlajku v Riu ponese Miroslav Kalousek, potvrdil ho Dalajlama“ nebo že v červnu vyprší evropské kvóty na jméno Kuba a Honza nebo že se porouchaly boží mlýny, ale politici nechtějí dát peníze na jejich opravu… a podobné nesmysly a la apríl nebo Radio Jerevan.

Což o to, vtipné jsou, spíš mě děsí, že jsou jim lidé ochotni věřit. Mohu nad tím kroutit hlavou, na druhou stranu to docela vypovídá i o obrazu Evropské unie samotné. Lidé totiž věří, že i to je možné… Všechny evropské instituce po Brexitu řeší, jak s lidmi lépe komunikovat. Různých nesmyslů, co všechno chystá Evropská komise, koluje po internetu mraky a šíří se jako lavina. Opakovaně jsem upozorňovala zastoupení Evropské komise v České republice, že by jim měla věnovat větší pozornost a uvádět je na pravou míru. Pokud si myslí, že má důležitější věci na práci, tak s tím sice mohu souhlasit, ale Brexit ukázal, že je, bohužel, nejde ignorovat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama