MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2018 17:40:24

Diskriminace spotřebitelů je bohužel každodenní realitou vnitřního trhu EU

Diskriminace spotřebitelů je bohužel každodenní realitou vnitřního trhu EU

Poslanci Evropského parlamentu budou hlasovat o novém nařízení proti neoprávněnému zeměpisnému blokování, která by měla rozšířit přeshraniční přístup k internetovým nákupům produktů, rezervacím hotelového ubytování nebo pronájmu automobilů.

„Diskriminace spotřebitelů na základě jejich národnosti nebo země pobytu je bohužel každodenní realitou vnitřního trhu EU, a to nejen v online prostředí. Omezená možnost výběru, odlišné platební podmínky, neopodstatněné cenové rozdíly, ale také odlišná kvalita na první pohled stejného zboží jsou nepříjemnou zkušeností pro řadu spotřebitelů,“ upozornila dnes na plenárním zasedání poslankyně Evropského parlamentu Olga Sehnalová (ČSSD, S&D).

„Nařízení o geoblokování některé z těchto diskriminačních praktik omezí a usnadní spotřebitelům přístup k řadě zboží a služeb. Práce na dotváření férového vnitřního trhu, kde mají spotřebitele rovný přístup ke zboží a službám, ale také kde nejsou vědomě a úmyslně klamáni, však jeho přijetím rozhodně nekončí,“ doplnila Olga Sehnalová, která nařízení aktivně připomínkovala při projednávání ve Výboru pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama