MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2019 20:16:00

Hodnocení uživatelů mohou být ovlivněna placenou reklamou

Hodnocení uživatelů mohou být ovlivněna placenou reklamou

Komentář na facebookovém profilu k nové směrnici EU pro ochranu spotřebitelů

 Nakupujete přes internet? Stále více lidí při nákupu spoléhá na recenze a hodnocení ostatních uživatelů, a přitom netuší, že mohou být ovlivněny placenou reklamou. To je špatně, z mého pohledu se jedná o klamání spotřebitele. Pokud se vyhledávač tváří jako objektivní zdroj informací, musíme mít záruky, že tomu tak skutečně je.

Evropská unie chystá proto přísnější pravidla pro weby, které slibují ověřená hodnocení e-shopů či restaurací. Mělo by být jasně vidět, zda jsou recenze a další příspěvky ověřené.

Zpřísnění je součástí směrnice, jejíž návrh jsme v lednu schválili na Výboru Evropského parlamentu pro vnitřní trh a ochranu spotřebitelů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama