MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2018 10:54:00

Je dobré mít také paměť

Je dobré mít také paměť

Do voleb v Kroměříži jde třináct stran a hnutí s mnoha novými lidmi, kteří se ucházejí o to, stát se městskými zastupiteli. Je taková doba, která přeje novým tvářím, představám a slibům, že teď to bude jiné, lepší.

 Město se mění podle toho, jak se mění nálady ve společnosti a také jak se mění generace lidí, kteří ve městě žijí.

Od počátku devadesátých let, od kdy se píše novodobá historie města v demokratickém státě, to bude po volbách již osmé volební období, kdy jsou sociální demokraté v Zastupitelstvu města Kroměříže, ať již jako řadoví zastupitelé nebo se na jeho řízení přímo podíleli, ať již v pozici místostarostů nebo starosty. Každý, kdo přichází nově na radnici, má o jejím fungování své představy, které pak musí do značné míry korigovat. Ne všechno je například podle platných zákonů v moci města rozhodnout, ne vždy jsou pozemky či budovy, o kterých víme, jak nejlépe je využít, v majetku města, atd., atd. Omezení je bezpočet.

Jsou také situace, o kterých můžeme směle mluvit jako o slepých uličkách. To už tady bylo a neosvědčilo se nám to. Poučit se můžeme i z minulých chyb. Na stole mohou být i opakované problematické žádosti, které sice znějí dobře a líbivě, ale mohou mít na rozvoj města zásadní vliv, například v podobě zablokování rozvoje území nebo nepříznivých dopadů na životní prostředí.

V každém zastupitelstvu přináší noví zastupitelé nový pohled a nové náměty. Je ale dobré mít také paměť, smysl pro pokračování dobré práce předchozích vedení města a navázat na to, co již bylo vykonáno. Nikdy není všechno špatně. Chce to jen dobrou vůli, zachovat si zdravý, nezávislý úsudek a nedělat velkou politiku tam, kde je to tak trochu zbytečné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama