MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.02.2019 7:37:00

Musíme se zasadit o Evropu, kde nebude místo pro dvojí metr

Musíme se zasadit o Evropu, kde nebude místo pro dvojí metr

Komentář na facebookovém profilu k rozdílnému přístupu EU k jednotlivým zemím

 V posledních letech vyplouvají stále zřetelněji v Evropské unii na povrch rozpory, které se obracejí proti ní samotné.

Hlavním rozporem je přetrvávající propast mezi bohatými a chudými evropskými zeměmi. Vede mimo jiné k tomu, že lidé v produktivním věku odcházejí za lepším a naopak země, odkud odešli, mají obrovský problém - chybí jim lidé. Hospodářství založené na levné práci tomuto nepříznivému vývoji nahrává. Naším národním zájmem proto musí být zásadní snižování ekonomických a sociálních rozdílů mezi zeměmi EU, jinými slovy, vyrovnávání životní úrovně, aby k odchodu ze země neměli lidé důvod.

Musíme se zasadit o Evropu, kde nebude místo pro dvojí metr. Konec dvojího metru v odměňování za stejnou práci, konec dvojího metru vůči spotřebitelům, konec nedůstojné hry na dvojí chutě. Dvojí metr nesmí existovat ani vůči podnikům, ať již v průmyslu, v zemědělství nebo službách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama