MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2019 13:45:00

Počet úmrtí na silnicích za loňský rok je varující

Počet úmrtí na silnicích za loňský rok je varující

Komentář na facebookovém profilu k nárůstu smrtelných dopravních nehod na českých silnicích

 Na českých silnicích loni zemřelo 565 lidí, o 63 více než v roce 2017. Zvýšil se bohužel i počet těžce zraněných oproti předchozímu roku, o 126 na 2465. Stejně tak stoupal i počet lidí, kteří byli v dopravní nehodě lehce zraněni, celkem to bylo 25 215 lidí. Podle dopravní policie ovlivnilo zvýšení počtu nehod i jejich následky zejména chování na silnicích – nejčastější příčinou nehod je nepozornost řidičů.

„Počet úmrtí na českých silnicích za loňský rok je varující. Evropská unie si jako cíl do konce příštího roku stanovila snížit počet úmrtí o polovinu oproti roku 2010. Bez dalších opatření, která budou zaměřena na nejčastější příčiny nejzávažnějších dopravních nehod, se tomuto cíli přiblížíme opravdu jen velmi těžko,“ uvedla europoslankyně Olga Sehnalová, která nyní pracuje na legislativní zprávě ke zlepšení bezpečnosti vozidel jako stínová zpravodajka sociálních demokratů.

Podrobné statistiky si můžete přečíst ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama