MUDr. Olga Sehnalová, MBA

  • Zlínský kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2019 17:41:00

V kroměřížské nemocnici už to zase vře

V kroměřížské nemocnici už to zase vře

Komentář na facebookovém profilu k sílícímu napětí v kroměřížské nemocnici

 Jednak proto, že od nového roku byla zrušena lůžková část očního oddělení a jednak proto, že se rozšířila zpráva, že hejtman oznámil ředitelce nemocnice, že se rozhodl ji odvolat. Asi ji chce potrestat za dobré výsledky, kterých nemocnice od roku 2014, kdy ji do vedení dosadilo minulé vedení kraje za hejtmana Mišáka, dosáhla.

Snížilo se zadlužení, ekonomická situace se zlepšila, na rozdíl do Krajské Baťovy nemocnice se tady nestávkuje a nemocnice šlape. Nevíme, co k avizovanému kroku hejtmana vede. Špatné výsledky to asi nebudou.

Nabízí se jen dvě možná jiná vysvětlení. Možná se dr. Mergenthálová nemocnice neúnosně moc zastává a nezatočila s kritiky plánů hejtmana na fúzi nemocnic pod jeden krajský moloch. A možná, že jde jen o to, uvolnit její místo pro některého z nových sekáčů, co se, řečeno s Cimrmanem, nezakecají. Kdo to asi bude? Nebo že by nakonec nikdo a jen se vypustil pokusný balónek, aby se vidělo, jaká by byla asi mezi zdravotníky a u veřejnosti reakce?

Opravdu ještě někdo věří, že tady jde o lepší fungování nemocnic?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama