ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,94. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.11.2013 16:01:24

"Pravicová" TOP 09 se v Praze chystá k levičácké nestoudnosti

"Pravicová" TOP 09 se v Praze chystá k levičácké nestoudnosti

Rada hlavního města Prahy v čele s primátorem Hudečkem opět prokazuje svou nevídanou neschopnost odpovědně se starat o metropoli a život v ní.

„Pravicová“ strana TOP 09, mezi jejíž programové priority patří vzdělání, se chystá k likvidačnímu, zoufalému a nestoudnému kroku. Ten je spíše než prostředkem pravicové politiky připomenutím poúnorových kroků komunistické strany Československa. Vzhledem k nesmírně diletantskému způsobu hospodaření současného vedení města se tak nějak nedostávají finance. V tomto případě v oblasti školství.

Školy financované z rozpočtu hlavního města Prahy hospodaří buď dobře, nebo špatně. Ty, které hospodaří dobře, jsou schopné spořit do tak zvaných investičních fondů. Z nich se platí to, co jejich škola potřebuje – od základních oprav, přes větší investiční zásahy, až po podporu pedagogické činnosti – a to vše proto, že samospráva jim nedá ani korunu navíc, a pokud jim záleží na tom, jak jejich škola funguje, musí se postarat sami. Pan primátor Hudeček a jeho ansámbl přišel s geniální myšlenkou – nemáme peníze – tak vám polovinu úspor v investičních fondech sebereme. Ti, co se nestarali, nešetřili a nemají nic, tak neutrpí.

Sečteno a podtrženo: Každému rodiči záleží na tom, aby jeho dítě studovalo na místě, které mu poskytne ty nejlepší vzdělávací podmínky. K jejich vytvoření jsou potřeba peníze. Škola, která s nimi umí nakládat a vytvořit si finanční rezervy, už tím dokazuje, že je školou kvalitní. Zcela zdrcující ale je to, že úspěšní a schopní jsou za úspěch potrestáni, a ten, kdo by vás měl chránit, podporovat a kdo vás zřizuje – tedy magistrát, vám zkonfiskuje vaše úspory, protože sám vyrovnaně hospodařit nedokáže. Neúspěšní budou tiše fungovat a žádné sankce nepocítí. Taková školská politika je trestuhodná, nekompetentní, urážlivá a povede pouze k tomu, že úroveň vzdělání bude jen klesat. Stejně tak jako klesá úroveň života v Praze, zásluhou neumětelů, posedlých svými funkcemi.

 Pavel Bém

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama