MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.12.2015 12:58:00

Česká věda by si zasloužila více peněz

Česká věda by si zasloužila více peněz

Přemysl Sobotka na Facebooku

Včera večer jsem se zúčastnil předání ocenění českým vědcům Česká hlava. Všem oceněným blahopřeji a přidávám se k těm hlasům, které zazněly přímo z pódia a zněly unisono i později v zákulisí. Česká věda by si zasloužila více peněz. A také více pozornosti od vládních činitelů.

Měl se zúčastnit premiér Bohuslav Sobotka. Nakonec vyslal na nejprestižnější ocenění českých vědců ministryni školství paní Valachovou.

Je to škoda. Česká hlava totiž ukazuje, že u nás máme velké množství vysoce vzdělaných, invenčních a respektovaných vědců.

Chceme-li tento, dalo by se říci národní poklad rozvíjet, musíme dát vědě nejen prestiž, ale i peníze.

Letos například končí některé Evropské fondy, ze kterých vysoké školství, podhoubí rozvoje české vědy, čerpalo. Takže slíbené přidání peněz na vědu ze státního rozpočtu vlastně ani nenahradí výpadek. A tak česká věda dostává méně peněz, než je evropský průměr. Škoda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama