MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.03.2020 20:20:00

Dodávku ochranných pomůcek od ministerstva zdravotnictví jsme doposud neobdrželi

Dodávku ochranných pomůcek od ministerstva zdravotnictví jsme doposud neobdrželi

K pátku 13. března ve 14 hodin zatím Liberecký kraj neobdržel přislíbenou dodávku ochranných pomůcek pro poskytovatele zdravotních a sociálních služeb. Ministerstvo zdravotnictví České republiky ji má zajistit prostřednictvím všech krajů.

 „Žádnou dodávku ochranných pomůcek od ministerstva zdravotnictví jsme, bohužel, doposud neobdrželi. Slib je, že bude tento víkend. V takovém případě další přerozdělování poskytovatelům bude probíhat začátkem příštího týdne. Nemáme informaci, kolik ochranných pomůcek dostaneme. Z pozice kraje máme zajištěné skladové prostory i pověřenou osobu, která materiál převezme. Dle informací by měly být dodávky respirátorů uskutečňovány v týdenních intervalech, dokud bude potřeba. Odhadovaná potřeba je pro celý Liberecký kraj: 40.000 respirátorů, 80.000 roušek. Tento počet je na zhruba 7 až 10 dní. Počet dalších ochranných pomůcek nedokážeme odhadnout,“ uvedl MUDr. Přemysl Sobotka, náměstek pro resort zdravotnictví.

Liberecký kraj dále dle doporučení Ministerstva zdravotnictví České republiky bude předávat ochranné pomůcky poskytovatelům v následující kaskádě priorit:

  1. 7 % zdravotnickým záchranným službám
  2. 38 % krajským, městským a soukromým nemocnicím (mimo infekční oddělení): akutní péče, následná péče + pobytové sociální služby
  3. 12,5 % praktickým lékařům a PLDD (tito poskytovatelé budou nad rámec respirátorů dodaných z centrálního nákupu MZ zásobeni ještě paralelně z daru společnosti PPF/Sotio),
  4. 14 % stomatologům,
  5. 21,5 % ambulantním specialistům
  6. 7 % lékárníkům

V současné době má Liberecký kraj informace o tom, že ministerstvo zdravotnictví rozdělí mezi krajské úřady v první dodávce 60 tisíc respirátorů. S ohledem na tento počet pro celou Českou republiku avizuje Liberecký kraj, že bude přidělena poměrná část a nebude v tuto chvíli brán zřetel na požadavky jednotlivých poskytovatelů. Přerozdělování bude primárně vycházet z procentních podílů doporučených ministerstvem pro jednotlivé skupiny poskytovatelů.

Poskytovatelé budou informování e-mailem o dalších podmínkách přidělení a převzetí respirátorů, v momentě, kdy budou respirátory k dispozici a budou dle výše uvedených podmínek rozděleny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama