MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2011 13:43:48

Testuje Bohuslav Sobotka veřejnost nebo chce vládnout za každou cenu?

Testuje Bohuslav Sobotka veřejnost nebo chce vládnout za každou cenu?

Hospodářské noviny přinesly 29. dubna obsáhlý rozhovor s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou. Ten v rozhovoru prohlásil, že Komunistickou stranu Čech a Moravy vnímá jako nereformovanou a beze změn, přesto by rád vládnul s její podporou.

Vnímám tato slova jako pokus otestovat veřejné mínění, do jaké míry jsou komunisté vnímáni stále jako totalitní strana.

Tyto pokusy jsou nebezpečné, zavánějí cynismem a je v nich cítit snaha domoci se vládnutí za každou cenu.

KSČM nejen že není reformovaná a existuje beze změn od pádu komunistické totality, KSČM je v principu nereformovatelná, ideologie komunistů je postavena na jiných než demokratických hodnotách.

Pokusy vrátit tuto stranu na politickou scénu a případně jí nechat rozhodovat o existenci či neexistenci demokraticky zvolené vlády by měly být pro všechny demokratické strany, mezi které ČSSD beze sporu patří, absolutně nepřijatelné.

Věřím, že si toto Bohuslav Sobotka uvědomuje, a že šlo skutečně spíše o nešťastně vypuštěný rudý balónek než o seriózní úvahu.
MUDr. Přemysl Sobotka, předseda libereckého RS ODS a 1. místopředseda Senátu PČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama